Ilgamečio SDG socialinio projekto „Kalėdinės vaikų svajonės“ istorija prasidėjo 2010 metais. SDG nusprendė savo klientus ir verslo partnerius Kalėdų proga pasveikinti originaliais vaikų kurtais atvirukais.

Atvirukus piešė vaikų globos namų auklėtiniai. Kitoje atviruko pusėje vaikai užrašė savo svajonę, kuriai taupo pinigus. Gavusios atvirukus kai kurios įmonės išpildė vaikų svajones. Taip atsirado idėja sukurti elektroninį vaikų svajonių registrą, kurį matytų visi.

2011 metais SDG vykdytų socialinių projektų organizavimą perėmė SDG įmonių grupės narė - VšĮ „Saugi pradžia“. Projektas išsiplėtė - sukurti kalėdinius atvirukus buvo pakviesta dar daugiau globos namų auklėtinių ir vaikų, lankančių dienos centrus ar kompleksinius paslaugų centrus. Socialiai atsakingai ir originaliai pasveikinti savo klientus buvo pasiūlyta ir kitoms įmonėms.

Kalėdinės vaikų svajonės

„Prisiminus, kai pirmą kartą pamatėme vaikų kurtus atvirukus, labai susijaudinome - tokia šiluma ir nesumeluotas nuoširdumas iš jų padvelkė – atrodė, kad matai pasilenkusį prie piešinio, kruopščiai piešiantį susikaupusį vaiką“ – dalinasi prisiminimais SDG grupės Personalo ir komunikacijos direktorė Rūta Jasienė. Dabar vaikai įgudę, naudoja pačias įvairiausias piešimo technikas ir net suaugusiam žmogui sunku patikėti, kad tokius atvirukus gali sukurti vaikai. Nieko keisto, kad kiekvienais metais sulaukiama pasiteiravimo, ar juos tikrai kuria vaikai iš globos namų.

Socialinis projektas „Kalėdinės vaikų svajonės“ vykdomas jau 11 metų. Projekte dalyvaujantys vaikai kuria kalėdinius atvirukus, už kuriuos gauna atlygį ir šių atvirukų kūrėjų kalėdinės svajonės patenka į svajonių registrą, esantį VšĮ „Saugi pradžia“ internetinėje svetainėje www.saugipradzia.lt

Šis projektas ugdo vaikų kūrybiškumą, vaikai padrąsinami siekti užsibrėžtų tikslų, skatinamas vaikų savarankiškumas, atsakingumas bei suvokimas, jog siekiant tikslo, reikia įdėti pastangų, nes gyvenime ne visos svajonės gali būti lengvai pasiekiamos. Kiekvienais metais projekte dalyvauja daugiau kaip 400 vaikų, kurie sukuria kelis tūkstančius išskirtinių atvirukų – pieštų, siuvinėtų, karpytų, dekoruotų įvairiausiomis priemonėmis.

Kalėdinės vaikų svajonės

Pats pirmasis socialinis projektas artimas SDG veiklai – „Saugok save darbe!“, skirtas Pasaulinei darbuotojų saugos ir sveikatos dienai paminėti. Pradėtas vykdyti 2007 metais organizuojant nemokamus seminarus įmonėse apie saugaus darbo kultūrą, kuriant plakatus ir pan. Pastaruosius 7 metus organizuojamas protų mūšis „Būkime saugūs ir sveiki darbe!”. Eilę metų SDG įmonių grupės darbuotojai balandžio 28-osios rytą skubančius į darbą pasitikdavo dovanodami darbo pirštines su užrašu: „Saugok save darbe!“. Tradiciškai projektas vyksta dvylikoje Lietuvos miestų, kuriuose įkurti SDG biurai. Per visus projekto metus padovanota daugiau kaip 54 tūkst. darbo pirštinių. Projekto „Saugok save darbe!“ tikslas – kurti saugaus darbo kultūrą ir visuomenėje įtvirtinti nuostatą, kad darbas nėra visavertis, jeigu jis nesaugus. Šie, keturiolikti metai buvo kitokie. Kaip ir daugelis veiklų, projektas buvo perkeltas į socialinę erdvę, sulaukė daug norinčių pasitikrinti savo žinias darbuotojų saugos ir sveikatos srityje.

Kalėdinės vaikų svajonės

Uždaroji akcinė bendrovė SDG prieš 13 metų inicijavo projektą „Apsaugokime mūsų ateitį. Jo metu SDG įmonių grupės darbuotojai per pirmąją rugsėjo savaitę lanko Lietuvos kaimų mokyklas ir pirmokams dovanoja šviesą atspindinčias liemenes ir atšvaitus, taip pat specialiai sukurtas spalvinimo–užduočių knygeles, iš kurių vaikai mokosi saugaus elgesio gatvėje, mokykloje, namuose. Pirmokų klasėse vedamos trumpos žaismingos saugaus eismo pamokėlės. 2019 m. ir 2020 m. sutelkus ir kitų verslo įmonių paramą pavyko pasiekti išsikeltą tikslą - visiems Lietuvos kaimo mokyklų pirmokams padovanoti šviesą atspindinčias liemenes. Prieš 13 metų buvo padovanoti pirmieji atšvaitai – šiandien šie vaikai jau suaugę, žinantys, kaip saugiai elgtis keliuose.

SDG įmonių grupę sudaro 6 įmonės Lietuvoje ir 1 Latvijoje. Grupėje dirba daugiau kaip 300 darbuotojų.

Didžiausia ir seniausia grupės įmonė – Uždaroji akcinė bendrovė SDG, pradėjusi veiklą 2002 metais. Prieš aštuoniolika metų pradėjusi nuo dviejų paslaugų šiandien SDG teikia beveik 300. SDG specialistai konsultuoja ir veda mokymus darbuotojų saugos ir sveikatos, priešgaisrinės, civilinės saugos, aplinkosaugos srityse. SDG teikiamoms paslaugoms reikalingas puikus įstatymų išmanymas ir gebėjimas juos pritaikyti įmonėse.

Kalėdinės vaikų svajonės

Šiuo metu SDG dirba 220 darbuotojų. 98 proc. iš jų turi aukštąjį išsilavinimą. Įmonės darbuotojams sudarytos geros darbo sąlygos, tobulėjimo galimybės, sąžininga ir lanksti darbo užmokesčio sistema.

Pažanga, kokybė, efektyvumas ir saugumas – pagrindinės bendrovės vertybės. Būdama patikima, socialiai atsakinga bendrove, SDG plėtoja sąžiningus santykius su savo darbuotojais, verslo partneriais, klientais bei visuomene.

Publikuotas straipsnis yra parengtas įmonės ar organizacijos, kuri pateko į „Atsakingo‌ ‌požiūrio“‌ ‌apdovanojimus.

Šaltinis
Temos
Atsakingo požiūrio apdovanojimai
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją