Beveik kas antras Lietuvos gyventojas, sprendžiant, ką įsigyti, prioritetą teikia lietuviškoms prekėms – vietos gamintojų ir ūkininkų gaminiams, lietuviškiems prekių ženklams.
„Rimi“ kviečia atrasti vietos turtus – mažina lietuviškų prekių kainas
© Bendrovės nuotr.

Atsižvelgdamas į šią tendenciją, kuri išliko nepaisant pandemijos bei apsipirkimo įpročius pakoregavusio karantino, „Rimi“ prekybos tinklas iki 20 proc. mažina lietuviškų prekių kainas ir taip skatina pirkėjus atrasti tikruosius šalies turtus – čia užaugintus ir pagamintus produktus, įvertinti jų kokybę ir skonį bei taip stiprinti savo šalies gamintojus.

Iki 20 proc. mažinamos vietos gamintojų ir ūkininkų prekių kainos

„Lokalumas vis dažniau tampa vienu pagrindiniu kriterijumi, renkantis kokią prekę įsigyti. Tai pastebime visose trijose Baltijos šalyse, analizuodami pardavimų duomenis, vertindami pirkimo įpročius. Rinkdamiesi vietinių gamintojų ir augintojų prekes, pirkėjai jaučiasi labiau užtikrinti kokybe, jos asocijuojasi su natūralumu, šviežumu. Atitinkamai formuojamas ir mūsų tinklo asortimentas. Šiuo metu jame – apie 10 000 lietuviškos kilmės prekių“, – sako „Rimi Lietuva“ komercijos skyriaus vadovė Ieva Gindrėnė.

Pasak jos, valdydama tokį platų lietuviškų prekių asortimentą, „Rimi Lietuva“ taip pat turi galimybių bei nori padėti šalies gamintojams ir vietos ūkininkams išgyventi šį, naujų iššūkių kupiną, laikotarpį – didinti jų galimybes išlikti bei stiprėti, skatinant rinktis vietos gamintojų ir ūkininkų prekes. Iki 20 proc. sumažinus atrinktų prekių kainas, jos „Rimi“ tinklo parduotuvėse nuo šiol žymimos „Tiesiai iš Lietuvos“ ženklu. Juo pažymėtos ir dalis „Rimi“ gamybos prekių. Populiariausių tinklo kepyklos, konditerijos ir kulinarijos gaminių kainos sumažintos iki 15 proc. Tiek pat sumažintos ir ūkininkų krautuvėlių „Vikis“ atrinktų prekių kainos.

Vietos produktai garantuoja patiekalo sėkmę

Viena iš „Vikis“ savo produkciją tiekiančių ūkininkių Genovaitė Sakalauskienė tvirtina, kad ne veltui pirkėjams vietos gamintojų prekės asocijuojasi su kokybe. „Kai manęs klausia, kodėl mano uogienės tokios skanios, atsakau, kad viskas priklauso nuo žaliavų. Jeigu žaliavos užaugintos ekologiškai, su meile, tai ir iš jų pagamintas produktas bus tikrai labai geras. Be to, įvairūs tyrimai patvirtina, kad žmogui naudingiausias ir saugiausias tas maistas, kuris užaugo toje žemėje, kurioje jis pats gyvena“, – sako ūkininkė G. Sakalauskienė, Ukmergės rajone, Žalgirių kaime, valdanti apie 20 ha ploto ekologišką ūkį.

Genovaitės ūkyje apsilankęs ir iš čia užaugintų gėrybių bei kitų „Vikis“ ir „Rimi“ vietos gamintojų produktų vaišes ruošęs virtuvės šefas Tomas Rimydis pritaria ūkio šeimininkei. „Žemė ir gamta, kurią turime Lietuvoje, yra unikali. Tokios daugiau niekas neturi. Savo patiekaluose naudodamas vietos produkciją rodau pagarbą Lietuvos ūkiui, žemei. Lietuviškas produktas man reiškia 100 proc. sėkmę lėkštėje“, – sako T. Rimydis. Jis pabrėžia, kad Lietuvoje pagamintų mėsos bei pieno gaminių lietuviškumas jaučiasi ir skonyje, ir kokybėje, ir emocijoje juos valgant.

Lietuvos ūkininkų ir gamintojų prekės greičiausiai pasiekia pirkėjų stalą

Ilgametę patirtį sukaupęs virtuvės šefas, vadovaujantis istorinės virtuvės restoranui „Ertlio namas“ sostinėje ir daug keliaujantis po šalį, atkreipia dėmesį, kad čia, Lietuvoje, užauginta ir nuskinta daržovė ar vaisius visada bus skanesnis. „Pietų kraštuose nuskintas smidras niekada neatkeliaus ant lietuvių stalo taip greitai, kaip lietuviški smidrai. Be to, Lietuvos gamta smidrams yra tobula – ne per karšta, geras dirvožemis, atitinkamai labai jaučiamas smidro žoliškumas, traškumas“, – sako Tomas Rimydis.

Kauno biurų centras BLC 2 siekia pirmojo Lietuvoje „Fitwel“ sertifikato

SBA grupės nekilnojamojo turto inovacijų bendrovė „Urban Inventors“, pernai užbaigusi...

„Ozui“ suteiktas tarptautinis COVID-19 saugumo sertifikatas

Prekybos ir pramogų centras „Ozas“ pirmasis Baltijos šalyse įgijo tarptautinį „COVID-19...

Gyventojams visi skambučiai į Baltarusiją „Telia“ tinkle – nemokami (4)

Baltarusijoje tęsiantis neramumams privatūs „Telia“ klientai susisiekti su savo artimaisiais ir...

„IKEA Industry Lietuva“ investuoja 1 milijoną eurų į aplinkosaugos projektą (4)

„ IKEA Industry Lietuva“, įsikūrusi Kazlų Rūdoje, toliau investuoja į aplinkosaugos...

„Ignitis“ partnerystė su Estijos startuoliu leido pasiūlyti naujieną Lietuvos elektros rinkoje (2)

Sumanių energetikos sprendimų bendrovė „Ignitis“ pradėjo bendradarbiavimą su Estijos...

Išgirdę žudiko planus prisiminė Lietuvą sukrėtusią dramą: išžagintos 14-metės akyse subadė motiną ir patėvį (48)

Daugiau kaip prieš aštuoniolika metų visą Lietuvą sukrėtęs nusikaltimas, kai buvo išžaginta...

Menstruacinė taurelė – naudinga ar žalinga? Ginekologės atsakymai išsklaidys abejones (40)

Ilgą laiką tarp higieninių reikmenų, reikalingų menstruacijų metu, karaliavo dvi pagrindinės...

Lukašenka sutarė su Putinu: vos paprašius Rusija suteiks „visokeriopą pagalbą“ teigia nerimaujantis dėl Lietuvos ir Lenkijos (818)

Aliaksandras Lukašenka po pokalbio su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu šeštadienį pareiškė,...

Netoli Klaipėdos sugautas iškrypėlis: išsigandusi mergina spėjo pasikviesti draugą (201)

Netoli Klaipėdos vyras glumino poilsiautojus paplūdimyje viešai tenkindamas lytinę aistrą....

Sofos ūkis, arba pinigai už žolės pjovimą – kiek iš to galima uždirbti (35)

Žemės ūkio ministerijos žiniomis, pernai vadinamieji sofos ūkininkai valdė 78 tūkst. hektarų....

Lukašenka įsakė sustiprinti karines pajėgas prie sienos su Lietuva ir Lenkija (95)

Lukašenka šeštadienį nurodė perkelti karinių oro pajėgų brigadą iš Vitebsko į Gardiną prie...

Vidas Bareikis – apie per koncertą numestus kilogramus, santuokoje nešamą kryžių, rūpestį dėl sūnaus ir santykius be spazmų (94)

Laidoje „Laikykitės ten“ su Andriumi Tapinu apsilankęs atlikėjas, aktorius ir režisierius...

Išskirtinės pramogos vienoje gražiausių Latvijos vietų: Lietuvoje to nerasite (7)

Minotauro labirintas, požeminiai ežerai, žygiai su šunimis ir daug kitų smagių ir aktyvių...

Paauginusi du vaikus, su malonumu grįžau dirbti į sekso sferą (22)

Dviejų vaikų motina papasakojo, kaip paauginusi vaikus grįžo į darbą sekso srityje.

Karolis Kasperas

Juodasis Kanados istorijos puslapis: vaikai, kurie niekada negrįžo namo

Kanada – viena didžiausių pasaulio valstybių pagal gyvenamąjį plotą. Istoriškai jos kultūra...