„Purina“ yra viena pirmaujančių naminių gyvūnų ėdalą gaminančių bendrovių, todėl itin rimtai vertina savo atsakomybę ir prisiimtus įsipareigojimus, kurių tikimasi pasiekti iki 2023 m. Pagrindinė užduotis – pagerinti augintinių ir visuomenės sveikatą, užtikrinti geresnę savijautą ir aplinkos apsaugą. Jau dabar kiekvieno iš šių aspektų atžvilgiu Europoje padaryta didelė pažanga. Bendrovė išsamiau pristato savo tikslus ir įgyvendintas priemones.

Augintinių sveikata ir sudedamųjų dalių skaidrumas

Žvelgdama į ateitį „Purina“ visų pirma siekia sukurti naujas mitybos koncepcijas, kurios užtikrintų geresnį ir ilgesnį kačių ir šunų gyvenimą. Pažangių naujų produktų pavyzdys, kurį planuojama įvesti į rinką, yra sveikas smegenų funkcijas padedantis išlaikyti „Pro Plan® NeurocareNCTM“. Šis produktas buvo sukurtas bendradarbiaujant su veterinarinės neurologijos specialistais iš Londono karališkosios veterinarijos kolegijos.

Siekdama bendradarbiauti ir dalytis žiniomis su naminių gyvūnų medicinos bei mokslo atstovais, 2018 m. įmonė įkūrė „Purina“ institutą, kad užtikrintų dar stipresnį tarptautinį bei tarpdisciplininį dialogą. Be to, diegiama naujovė, kuri sumažina alergenų skaičių kačių seilėse, tad net ir katėms alergiški žmonės gali jas auginti namuose.

Iki 2020 m. pabaigos bus visiškai atsisakyta dirbtinių dažiklių visaverčiuose ėdaluose, o užkandžių produktuose – vėliausiai iki 2023 m.

Atsakingo žaliavų pirkimo ir tvarių pakuočių naudojimo skatinimas

„Purina“ nuolat tobulėja rinkdamasi atsakingus žaliavų tiekėjus. Bendrovė įsipareigoja užtikrinti, kad tiekiamos žaliavos būtų aukštos kokybės ir atitiktų įmonės tikslą gaminti produktus iš atsakingai atrinktų ir tvarių žaliavų. Nuolat bendradarbiaudama su tiekėjais bendrovė pirmenybę teikia žaliavų atsekamumo svarbai, įpareigoja tiekėjus bendradarbiauti su sertifikavimo įstaigomis ir nevyriausybinėmis organizacijomis, tokiomis kaip „Proforest“ ir „Tvarios žuvininkystės partnerystė“, kad būtų įvertinta visa tiekimo grandinė.

„Purina“ nepaliaujamai bendradarbiauja ne tik su partnerių organizacijomis – komandos nariai dažnai susitinka su tiekėjais ir lankosi jų gamyklose, kad gerai žinotų, kaip tiekėjai dirba. Iki 2020 m. pabaigos bendrovės „Purina“ ekspertai baigs vertinti 500 ūkių, kad užtikrintų, jog visa tiekimo grandinė, pradedant nuo ūkių, atitinka atsakingo žaliavų tiekimo programą.

Jau dabar daugiau kaip 50 proc. naudojamų žaliavų yra tvarios, 100 proc. sojų yra atsekamos, o 45 proc. udedamųjų dalių sudaro žuvys bei jūrų gėrybės – tai yra dvigubai daugiau nei 2016 m.

„Purina“ rūpinasi, kad augintiniams gaminamas ėdalas būtų šviežias, o tai užtikrinti padeda pakuotės. Bendrovė puikiai žino, kad augintinių šeimininkams rūpi pakuočių ir kito plastiko naudojimo padariniai aplinkai, todėl įmonė įsipareigojo sumažinti poveikį aplinkai atsižvelgdama į kiekį, žaliavas ir transportą.

2018 m. balandį bendrovės „Purina“ pagrindinė įmonė „Nestlé“ įsipareigojo, kad iki 2025 m. 100 proc. savo naudojamų pakuočių pavers perdirbamomis arba daugkartinio naudojimo. „Purina“ deda daug pastangų, kad prisidėtų prie šio siekio įgyvendinimo. Nors liko 5 metai iki šio termino, intensyviai dirbama su perdirbimo technologijų bendrovėmis ir atliekų surinkimo įmonėmis, siekiant identifikuoti laikinus sprendimus dėl pagrindinių rūšių pakuočių, kad jos būtų perdirbtos kaip galima greičiau.

Be to, nuo 2016 m. „Purina“ ketvirtadaliu sumažino šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą, sumažino CO2 emisiją, atliekų kiekį, taupiau vartojo vandenį ir elektros energiją. Atlikus techninius patobulinimus, 2018 m. 18 proc. viršytas įmonės nustatytas tikslas taupyti pakavimo medžiagas.

Publikuotas straipsnis yra parengtas įmonės ar organizacijos, kuri pateko į „Atsakingo‌ ‌požiūrio“‌ ‌apdovanojimus.

Šaltinis
Temos
Atsakingo požiūrio apdovanojimai
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)