Reaguodamas į pastaruoju metu paviešintą situaciją dėl nelegalių šunų veislynų visoje Lietuvoje, „Pigu.lt“ prekybos centras internete skelbia iniciatyvą ir kviečia susivienyti, padedant nuskriaustiems gyvūnams. Šią savaitę „Pigu.lt“ klientai, nupirkę reikalingiausių gyvūnų prekių, gaus nemokamą jų pristatymą. Papildomai, organizacijas, besirūpinančias gyvūnų globa, pasieks finansinė parama – nuo kiekvienos nupirktos gyvūnų prekės tam bus skiriami 5 procentai.
Siunta gyvūnų prieglaudoms
© Organizacijos nuotr.

„Matydami situaciją, kaip atsakingas verslas negalime likti nuošalyje. Dar pirmadienį skubiai susisiekėme su keturkojus priglaudusiomis organizacijomis ir pagal pateiktus sąrašus sandėlyje surinkome reikalingiausias prekes. Šiandien siuntos iškeliauja keturioms daugiausiai keturkojų priglaudusioms organizacijoms. Tačiau matydami, kad vis randama nelegalių veislynų ir išgelbėtų gyvūnų tik daugėja, kviečiame ir klientus prisijungti bei pasidalinti gerumu. Nuo kiekvieno kliento nupirktų gyvūnų prekių krepšelio 5 proc. skirsime tokių organizacijų paramai. Šia iniciatyva norime paskatinti mylėti ne tik savo augintinius, bet ir padėti kitiems“, – sako „Pigu.lt“ rinkodaros vadovas Ernestas Kačerauskas.

Pasak E. Kačerausko, taip pat visą savaitę gyvūnų prekių užsakymams bus teikiamas nemokamas pristatymas. Taip tikimasi padėti reikalingiausiais daiktais aprūpinti ir kitas Lietuvoje veikiančias gyvūnų globos organizacijas.

Labiausiai reikia maisto ir valymo prekių

VšĮ „Penkta koja“ vadovė Agnė Volockytė pasakoja, kad šiuo metu beglobiams gyvūnams labiausiai reikia geros kokybės maisto, antkaklių ir pavadėlių. Taip pat gyvūnų prieglaudoms labai trūksta vienkartinių palučių, pirštinių, valymo ir skalbimo priemonių. Pasak jos, būtent šios prekės galėtų padidinti nuskriaustų gyvūnėlių komfortą ir pagerinti gyjimo sąlygas.

„Šią nelegalių veisyklų problemą žinome jau ne vienerius metus, tačiau labai džiugu, kad pagaliau žmonės pamatė realų situacijos tragiškumą ir mastą. Gyvūnėliai iš nelegalių daugyklų į prieglaudas atkeliauja neskiepyti, neprižiūrėti, sergantys, asocialūs ir nemylėti. Per pastarąsias dienas iš Marijampolėje buvusio nelegalaus veislyno parsivežėme 17 šuniukų – jiems visiems reikia nuolatinės priežiūros ir dėmesio,“ – sako A. Volockytė.

Siunta gyvūnų prieglaudoms
© Organizacijos nuotr.

Ji priduria, kad žmonės prisidėti gali ne tik daiktais ir reikalingiausiomis prekėmis, bet ir atvykdami į šią ar panašias prieglaudas: „Beglobiams gyvūnėliams reikia bendravimo, dėmesio, juos reikia pavedžioti ir lavinti jų socialinius įgūdžius, todėl visada kviečiame atvykti ir padėti rūpintis nuskriaustaisiais.“

Tikisi, kad situacija tik gerės

VšĮ „Nuaro fondas“ direktorė Jurgita Gustaitienė antrina, kad visuomenės ir verslo susitelkimo dėka, baisiausiose ir žiauriausiose sąlygose rasti šuniukai jau yra išgelbėti ir šiuo metu gyvena tinkamose sąlygose.

„Pastarosiomis dienomis priglaudėme net 61 šunį. Šiuo metu visais išgelbėtais šuneliais yra tinkamai rūpinamasi – nuolat vykdomi klinikiniai tyrimai ir apžiūra. Deja, dalies gyvūnų būsena yra kritiška, kelių šunelių netekome. Vis dėlto, labai džiaugiamės, kad situacija tik gerėja, gauname ne tik fizinių ir juridinių asmenų pagalbą, bet ir pasiekėme aiškų bei vaisių duodantį tarpinstitucinį bendradarbiavimą, gelbstint šunų gyvybes“, – dalijasi J. Gustaitienė.

Ji akcentuoja, kad gauta žmonių ir verslo parama jau smarkiai prisidėjo prie šunų gyvenimo sąlygų pagerinimo, tačiau vis dar labai trūksta produktų, kurie pagerintų gyvūnų odos būklę. O mažiausiems praverstų – gultai, padėsiantys nurimti ir jaustis saugiau.

Prisidėti prie pagalbos gyvūnams kviečiami visi „Pigu.lt“ prekybos centro internete klientai, perkantys gyvūnų kategorijos prekes. Gyvūnų globos organizacijos ir prieglaudos savo socialiniuose tinkluose taip pat nurodo ir savo sąskaitas, tad galima teikti finansinę paramą tiesiogiai.

Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropoliuose“ diegiama papildoma įranga skirta dažniausiai liečiamų paviršių dezinfekcijai (1)

Siekiant dar labiau didinti lankytojų ir darbuotojų saugumą prekybos ir pramogų centruose „...

Iki Kalėdų „Telia“ taps klimatui neutralia bendrove (1)

„ Telia “ grupės įmonių veikla Baltijos ir Šiaurės šalyse iki šių metų pabaigos taps...