Viena ilgiausiai trunkančių draugysčių yra su gyvūnų globos organizacija „Nuaras“. Šiai organizacijai nuolatos skiriama neatlygintina parama visaverčiais ėdalais bei kraiku, kuria tarpusavio bendradarbiavimas neapsiriboja. Drauge su šiais beglobių gyvūnų namais, 2017 m. UAB “Joniškio grūdai” pradėjo visuomenės skatinimo iniciatyvą priglausti beglobį gyvūną, kurios metu, kiekviena šeima, pasiėmusi į namus keturkojį, dovanų gavo visaverčio ėdalo šunims arba katėms KĖGRUS, kad pradžia būtų lengvesnė.

2019 m. socialiniuose tinkluose pradėjome akciją, kurios metu Lietuvos gyventojai buvo skatinami dalintis įrašu, kur nuo kiekvieno pasidalijimo buvo skaičiuojama piniginė parama. Ši akcija sulaukė didžiulio susidomėjimo, o žmonių įsitraukimas lėmė, kad „Nuaro“ beglobių gyvūnų prieglaudai buvo skirta didelės apimties parama.

Štai taip apie tarpusavio bendradarbiavimą atsiliepia laikinai einanti pareigas, „Nuaras“ direktorė J. Miliauskienė: „Su įmone UAB „Joniškio grūdai“ bendradarbiaujame jau ilgiau nei šešerius metus. Drauge su jais pavyko įgyvendinti ne vieną socialinį projektą, kurio metu raginome priglausti beglobius gyvūnus ar prisidėti prie beglobių gyvūnų išlaikymo. Šios įmonės komanda yra visuomet pasiruošusi padėti ir pagelbėti ne tik šventiniu laikotarpiu, bet ir likusiais mėnesiais, savo gaminamais produktais ar paprasčiausiu žmogišku dėmesiu. Džiaugiamės, kad tiek metų pavyksta draugauti ir dirbti vieno tikslo link – šviesti visuomenę, kad augintinis nėra žaislas, tai šeimos narys už kurį esame atsakingi, jei jį prisijaukinome ir priėmėme į savo namus.“

Ko gero daugiausiai socialinių iniciatyvų buvo įgyvendinta bendradarbiaujant su Žagarės Vyšnių festivalio rengėjais. 2016 m. UAB “Joniškio grūdai” susivienijo bendrai socialinei iniciatyvai – „Sugrįžk iš Žagarės Vyšnių festivalio su nauju draugu“. Akcijos esmė – paraginti Žagarės Vyšnių festivalio dalyvius priglausti keturkojį draugą ir jį parsivežti į namus. Dėka geros valios žmonių, socialinių tinklų reklamos bei naujienų portalų aktyvumo, per Žagarės Vyšnių festivalį buvo padovanoti visi į renginį iš gyvūnų globos namų atvežti keturkojai, kuriems buvo įteiktos specialios UAB „Joniškio grūdai“ dovanos. 2017 m., Žagarės Vyšnių festivalio metu, buvo tęsiama gerų darbų tradicija, kviečiant festivalio dalyvius ir jų vaikučius į socialinę akciją – „Nuspalvink man namelius“, kurios metu vaikai, drauge su UAB „Joniškio grūdai“ komanda, Žagarės gimnazijos ir A. Raudonikio meno mokyklos mokytojais, spalvino būdas, kurios vėliau kartu su visaverčiais ėdalais KĖGRUS ir BUONCU buvo padovanotos globos namams „Nuaras“ ir „Sos Gyvūnai“.

2018 m. Žagarės Vyšnių festivalio metu buvo įrengtos vaikučių darbelių dirbtuvėlės, kurių metu, UAB „Joniškio grūdai“ iniciatyva buvo renkamos lėšos „Sos gyvūnai“ globos organizacijai.

Įmonė bendradarbiauja ne tik su didžiosiomis beglobių gyvūnų prieglaudomis, bet ir su mažosiomis, kurioms nėra skiriama tokia didelė parama ir dėmesys. Taip socialinių tinklų pagalba įmonė susipažino su nedidele organizacija VŠĮ „Felium Domus“, kuri nuosavame name augina ir priglaudžia beglobes kates iš Trakų, Vilniaus rajonų. Šiai organizacijai įmonė padeda teikdama natūralų, organinį kraiką KĖGRUS, kuris tinka visų amžių ir sveikatos būklių katėms. Štai kaip apie šį bendradarbiavimą atsiliepia VŠĮ FELIUM DOMUS vadovė Gintė: „Su UAB “Joniškio grūdai” mūsų VŠĮ "Felium domus" pažintis prasidėjo nuo visoms organizacijoms užsiimančioms gyvūnų globa aktualaus klausimo, kokybiško kačių kraiko. Labai džiaugiuosi kad tai peraugo į draugystę ir paramą gyvūnams. Man tiek asmeniškai, tiek globojant gyvūnus svarbu ne tik priimtina kaina, bet ir kokybė, tvarus vartojimas, o dar kai prekė Lietuviška tai ir verslo skatinimas. Dėkojame UAB "Joniškio grūdai" kolektyvui už šiltą bendradarbiavimą ir džiaugiamės sutikę socialiai atsakingą Lietuvos verslą.“

„Joniškio grūdai“ jau šešerius metus rūpinasi benamių gyvūnėlių gėrove

Dar viena organizacija, su kuria pradėjo bendrauti UAB „Joniškio grūdai“ yra VŠĮ „Binada“. Tai nedideli globos namai Šiauliuose, kuriuose visais gyvūnais rūpinasi be galo atsidavusi ir gyvūnus visa širdimi mylinti šeimininkė Adelė su keliais savanoriais. Šiais metais įmonė, prieglaudoje lankėsi keletą kartų ir drauge su Joniškio Saulės pagrindinės mokyklos dienos užimtumo centro vaikais ten gyvenantiems beglobiams atvežė lauktuvių, pažaidė su beglobiais bei pabendravo su prieglaudos šeimininke. Po pastarojo apsilankymo, UAB JONIŠKIO GRŪDAI gavo padėką iš VŠĮ BINADA komandos: „UAB “Joniškio grūdai” lankėsi pas mus tikrai ne vieną kartą ir tai visada reiškė daug paglostymų mūsų globotiniams, daug dėmesio jiems, kas mums yra labai svarbu. Ši šauni kompanija visada atvyksta su gera nuotaika ir kalnu dovanų gyvūnams, kad jų pilvukai būtų sotūs. Esame labai dėkingi jiems už bendradarbiavimą ir visą pagalbą mūsų įstaigai!“

Na, o naujausia socialinė iniciatyva, kurią pristatė UAB “Joniškio grūdai”, dar šių metų rugsėjo mėn. - #atvežkdovanųdraugystę. Šios akcijos tikslas – paraginti Lietuvos gyventojus kas savaitę arba bent kelis kartus į mėnesį nuvykti į beglobių gyvūnų prieglaudas ir joms ne tik skirti finansinę parama ar atvežti dovanų, bet ir skirti savo laiko ten gyvenantiems beglobiams. Atvykus pavedžioti šuniukus, išmaudyti beglobius ar kitaip praleisti laiką drauge su jais ir atvežti dovanų draugystę, tą kaip oras būtina žmogaus meilę.

Publikuotas straipsnis yra parengtas įmonės ar organizacijos, kuri pateko į „Atsakingo požiūrio“ apdovanojimus.

„Atsakingo požiūrio“ apdovanojimai – iniciatyva, skirta pagerbti prie Lietuvos gerovės kūrimo prisidedančias įmones ir verslininkus.

Už straipsnio turinį atsako juos atsiuntę asmenys ir jų atstovaujamos organizacijos.

Palaikykite savo atsakingiausiąjį! BALSUOK!