Sunkiu visam pasauliui ir Lietuvai laikotarpiu dalis verslo atstovų nusprendė ne dejuoti, o imtis konkrečių veiksmų. „Gydymo įstaigų paramos fondo“ direktorė gydytoja Olga Zimanaitė džiaugiasi gauta 20 tūkst. eurų parama, kurią prieš Naujuosius metus prekybos centras „CUP“, solidarizuodamasis su visuomene, skyrė prezidento Valdo Adamkaus globojamam „Gydymo įstaigų paramos fondui“.
CUP
© Bendrovės nuotr.

COVID-19 krizės akivaizdoje surinkti pinigai bus skirti šiuo metu labiausiai reikalingai medicinos įrangai įsigyti. Fondo direktorė gydytoja O. Zimanaitė sako, kad tai puiki šventinė dovana ir patikino, jog visi pinigai bus panaudoti tik būtiniausioms priemonėms.

Kaip niekada reikalinga visuomenės vienybė

Gydymo įstaigose situacija šiandien kaip niekada įtempta – ligonių skaičius tik didėja, o medikai atvirai pripažįsta, kad visuomenės pagalba jiems tiesiog būtina.

„Fondui skirti pinigai bus panaudoti svarbiausioms reikmėms, siekiant suvaldyti COVID-19 viruso krizę. Ši parama padės Lietuvos gydymo įstaigoms ir medikams įsigyti reikiamų priemonių bei medicininės įrangos. Kaip konkrečiai bus panaudotos lėšos, spręsti patikėsime autoritetingiems savo sričių medikams, kurie koordinuoja koronaviruso sukeltos situacijos valdymą“, – aiškino O. Zimanaitė.
Pasak paramos fondo direktorės, bet kokia parama šiuo metu gydymo įstaigoms yra labai reikalinga: „Galime tik pasidžiaugti, kad atsiranda vis daugiau fizinių ir juridinių socialiai atsakingų žmonių, kurie supranta šios problemos mastą bei nuoširdžiai teikia pagalbą“.

Atsakingo verslo pavyzdys

Kaip sako „CUP“ generalinė direktorė Ona Nevinskienė, nors šiuo, visiems sudėtingu laikotarpiu, verslininkai taip pat išgyvena ne pačius geriausius laikus, parama visuomenei ir žmonėms, kurie kovoja už mūsų gyvybes – atsakingo verslo pavyzdys. Todėl jai net nekilo klausimų, ar reikėtų prisidėti prie bendros mūsų šalies gerovės.

Ona Nevinskienė
© Bendrovės nuotr.

„Tikriausiai, daugelis gerai supranta, kad pagrindinis verslo tikslas yra gauti pelną ir taip būti naudingais visuomenei, nes tik būdama pelninga įmonė gali skirti paramą. Kai yra galimybė uždirbti pinigus, tuomet yra kuriamos darbo vietos, mokami mokesčiai valstybei ir taip stiprinama mūsų šalies ekonomika. Deja, dėl suprantamų priežasčių šiuo metu negalime pilnai vykdyti savo veiklos, tačiau, kaip ir visi, norime bei labai tikimės, kad sugrįšime ir toliau tęsime darbus. Matydami vis augančius COVID-19 pacientų skaičius ir kiek daug jėgų, valios bei noro kovoje su šiuo virusu atiduoda mūsų šalies medikai, tiesiog negalėjome likti nuošalyje“, – apie skirtą paramą sako O. Nevinskienė.

Pasak jos, tik būdami vieningi ir padėdami vieni kitiems, galime greičiau įveikti šią pandemiją ir išgyventi karantininį laikotarpį.

„Tokios situacijos parodo mūsų žmonių vienybę. Kol vieni dieną ir naktį save atiduoda, prižiūrėdami sunkiai sergančius, kiti – lieka namuose, apsaugodami save bei aplinkinius, o dar kiti prie šios bendros kovos, turėdami galimybę, prisideda finansiškai. Manau, kad žmonių sąmoningumas šiuo metu yra svarbiausia, todėl, naudodamasi proga, norėčiau visiems jo ir palinkėti, o taip pat labai tikiuosi, jog daugiau verslininkų paseks mūsų pavyzdžiu“, – sakė O. Nevinskienė.

Fondas šiais metais surinko beveik 800 tūkst. eurų

„Gydymo įstaigų paramos fondas“ veikia jau nuo 2013 m., o jo pirminė misija buvo padėti sergantiems Lietuvos vaikams. Kilus visuotinei pandemijai, organizacija tapo atsakinga ir už paramą kovoje su COVID-19.

Kovos su koronavirusu fondą „Gydymo įstaigų paramos fondą“ įsteigė LR Prezidentas Valdas Adamkus, Senamiesčio Rotary klubas, Lietuvos bendrovės, grupė žinomų verslininkų, visuomenės veikėjų ir prie jo ragina jungtis visus geros valios žmones. Šis fondas buvo įkurtas daug metų veikusio „Vaikų ligoninės paramos fondo“ pagrindu, praplėtus šio fondo steigėjų gretas ir įregistravus naują pavadinimą. Kaip įvardija fondo valdybos pirmininkas Rolandas Valiūnas, „didžiausias privataus fondo privalumas – trumpiausias įmanomas kelias nuo poreikių įvertinimo iki prekės ar paslaugos įsigijimo“. Fondui paaukotos lėšos naudojamos svarbiausioms reikmėms, siekiant suvaldyti COVID-19 viruso krizę: padėti visoms Lietuvos gydymo įstaigoms, gydytojams ir kitam medicinos personalui, reikiamų medicinos priemonių įsigijimui.

CUP
© Bendrovės nuotr.

„Per 2020 metus dėl gerų žmonių mūsų fondui pavyko surinkti beveik 800 tūkst. eurų, iš kurių per 600 tūkst. jau yra panaudoti, įsigyjant reikalingą įrangą 23-ims gydymo įstaigoms visoje Lietuvoje kovai su COVID-19. Labai norime padėkoti visiems, prisidėjusiems prie fondo veiklos, tarp jų ir prekybos centrui „CUP“, – kalbėjo O. Zimanaitė.

Ne pirmas geras darbas

Parama „Gydymo įstaigų paramos fondui“ nebuvo pirmoji „CUP“ pagalba medikams. Dar kovo mėnesį prekybos centras skyrė 10 tūkst. eurų sumą Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos (LNTPA) iniciatyvai šalies medikus aprūpinti reikalingiausiomis apsaugos priemonėmis.

LNTPA prezidento Mindaugo Statulevičiaus teigimu, tokios ir panašios iniciatyvos parodo, kad verslas yra svarbi visuomenės dalis, dėl kurios galime viltingai tikėtis įveikti šią krizę.

„Verslas per šią pandemiją parodė, kad yra atsakingi ir, svarbiausia, – produktyvūs visuomenės dalyviai. Prekybos centras „CUP“ pirmosios bangos metu vieni pirmųjų prisidėjo prie LNTPA renkamos paramos, skirtos apsaugos priemonėms medikams pirkti – parėmė 10 tūkst. eurų suma, o dabar skyrė lėšų reikalingiausiai medicininei įrangai įsigyti. Tai gražus įsiklausančios lyderystės pavyzdys, kuriuo didžiuojasi plėtotojų bendruomenė. Tikimės, kad tai bus įkvepiantis pavyzdys ir kitiems“, – sakė M. Statulevičius.

Respublikinę Šiaulių ligoninę atvežta didžiulė labdara

Koncernas SBA gydymo įstaigai dovanojo 15 elektrinių reanimacinių funkcinių lovų su...

„Rimi“ pradeda prekybą nepakuotomis švaros ir higienos prekėmis (3)

Vadovaujantis tvarumo principais bei atsižvelgiant į augantį pirkėjų, siekiančių puoselėti...