Prekybos tinklas „Iki“ privačiu sveikatos draudimu apdraudė dar 800 darbuotojų, taip padidindamas apdraustųjų skaičių iki 1 400. Vienam darbuotojui tenkančių sveikatos paslaugų draudimo suma siekia 6 050 eurų.
IKI laukia grįžtančių senjorų
© Bendrovės nuotr.

Didinant apdraustų darbuotojų skaičių buvo įtrauktos naujos pareigybės. Be „Iki“ administracijos darbuotojų, nuo šiol sveikatos draudimą gaus kepyklų vedėjai, mėsos cecho vadovai, parduotuvių pamainos vadovai ir viršininkai, skyrių vedėjai, vyresnieji kasininkai ir vyresnieji kasininkai-pardavėjai.

„Pastarieji keli mėnesiai, kuomet visa šalis gyveno įtemptomis karantino sąlygomis, tik dar kartą įrodė, kad didžiausias įmonės turtas yra jos darbuotojai. Vertiname jų darbą ir lojalumą, todėl ir priėmėme sprendimą išplėsti darbuotojų lojalumo programą, į ją įtraukiant daugiau darbuotojų. Sveikatos draudimas yra viena iš itin vertinamų lojalumo sistemos naudų, kuri ypač aktuali tapo COVID-19 pandemijos kontekste“, – sako Nijolė Kvietkauskaitė, bendrovės „Palink“, valdančios prekybos tinklą „Iki“, generalinė direktorė.

Pasak jos, privatų sveikatos draudimą gauna darbuotojai, dirbantys ilgiau nei vienerius metus. Šiuo draudimu darbuotojas gali naudotis visą tolesnį darbo bendrovėje laiką, nes jis kasmet atnaujinamas.

„Sveikatos draudimas yra itin lanksti darbuotojų motyvavimo priemonė. Darbdaviai kasmet peržiūri šio draudimo krepšelį, jį papildo atsižvelgdami į savo darbuotojų poreikius ir naudojimo tendencijas. Įmonės gali rinktis net kelis variantus, jei darbuotojų poreikiai skirtingi. Kita tendencija – dažnai didelės įmonės pradeda draustis nuo mažesnio darbuotojų skaičiaus, kad pasitikrintų, kaip tai veikia. O vėliau, kaip ir įmonė „Palink“, šią motyvavimo priemonę pasiūlo dar didesniam darbuotojų ratui“, – sako Rimtas Vaitkunskas, draudimo bendrovės „Gjensidige“ Verslo klientų departamento vadovas.

Pasak jo, ambulatorinis gydymas, vaistai, vitaminai, profilaktika, skiepai ir odontologijos programos yra vienos populiariausių priemonių, formuojant sveikatos draudimo krepšelį.

Draudimo bendrovės statistika rodo, kad tarp savo darbuotojus sveikatos draudimu apdraudusių įmonių daugiausiai yra IT, finansų, farmacijos, gamybos, pardavimų, paslaugų sektoriaus bendrovės, vis daugiau šiomis paslaugomis naudojasi ir regionuose įsikūrusios įmonės. Tyrimų duomenimis, sveikatos draudimu Lietuvoje darbdaviai yra apdraudę kas dešimtą žmogų.

Prekybos tinklo „Iki“ darbuotojų privatus sveikatos draudimas apima receptinius ir nereceptinius vaistus, medicinos pagalbos priemones, maisto papildus ir vitaminus, skiepus, kritinių ligų draudimą, odontologijos paslaugas ir protezavimą, profilaktines sveikatos patikras, stacionarinį gydymą valstybinėje ligoninėje, ambulatorinį gydymą ir diagnostiką bei kitas paslaugas.

Šiuo metu prekybos tinklą „Iki“ sudaro 227 parduotuvės, prekybinis plotas siekia beveik 160 tūkst. kv. metrų, prekybos tinkle dirba daugiau nei 6,5 tūkst. darbuotojų.

Respublikinę Šiaulių ligoninę atvežta didžiulė labdara

Koncernas SBA gydymo įstaigai dovanojo 15 elektrinių reanimacinių funkcinių lovų su...

„Rimi“ pradeda prekybą nepakuotomis švaros ir higienos prekėmis (3)

Vadovaujantis tvarumo principais bei atsižvelgiant į augantį pirkėjų, siekiančių puoselėti...