„Eliq“ tapo 16-ąja įmone pasaulyje, į kurią investicijas nukreipė „Ignitis inovacijų fondas“.
„Visame pasaulyje vykstantys energetikos pokyčiai reikalauja ir naujų sprendimų šio sektoriaus įmonių klientams. Todėl inovatyvių prieigų ir patogių sąveikų su klientais poreikis visame pasaulyje auga nuolat. „Eliq“ komandos vystomas platformas ir programėles pasitelkia energetikos bendrovės visame pasaulyje, siekdamos užtikrinti, kad jų paslaugos bus arčiau kliento ir jam padės lengvai išspręsti kylančius klausimus“, – sako „Ignitis grupės“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Darius Maikštėnas.

Šiuo metu įvairiais „Eliq“ kuriamais sprendimais vartotojams jau yra pasinaudojusios garsios Europos energetikos bendrovės, tarp kurių yra Švedijos „Vattenfall“, Prancūzijos „Greenyellow“ ir Norvegijos „Eidsiva Energi“.

„Augantys klientų lūkesčiai dėl skaidrumo, naudingų įžvalgų pateikimo ir dinamiškos komunikacijos tampa iššūkiu kai kurioms energetikos įmonėms išlaikant savo klientus. Todėl džiaugiamės, kad kartu su kitais investuotojais prisidedame prie „Eliq“ sėkmės keičiant šių bendrovių įpročius ir siūlant patogesnius į klientą orientuotus sumanius sprendimus“, – teigia „Contrarian Ventures“ vykdomasis partneris Rokas Pečiulaitis.

2017 m. įkurtas „Ignitis inovacijų fondas“ jau investavo apie 4,5 mln. eurų į 16 įmonių septyniose pasaulio šalyse, kuriančių naujas technologijas energetikoje ir elektrifikuotame mobilume, kurios galėtų būti taikomos „Ignitis grupės“ veikloje. Į šiuos startuolius fondas investicijas nukreipė kartu su 30 ko-investiciniais partneriais, tarp kurių yra tokios garsios bendrovės kaip automobilių gamintojos „Hyundai“ ir „Honda“, bei energetikos milžinė BP.

Išmaniosios energetikos fondas yra viena iš keturių „Ignitis grupės“ Inovacijų centro krypčių, kuria siekiama į grupę pritraukti energetikos sektoriaus inovacijas bei talentus, skatinti energetikos startuolių verslų augimą.