Jungtinėje Karalystėje bei Skandinavijos rinkose išskirtiniais ir kokybiškais baldais garsėjančios jonaviškės įmonės „Baldai Jums“ šaknų reikėtų ieškoti sovietmečiu garsiame Jonavos baldų fabrike. Bet gal ir nereikėtų, nes tai, kas buvo, liko praeityje, o toje vietoje atsirado moderni, tvari, netgi žaliausia įmone Lietuvoje pripažinta bendrovė „Baldai Jums“.

Dirba su dešimčia kompanijų

Apie 99 proc. savo gaminių eksportuojančios įmonės vadovas A. Meškauskas išvardija šalis – eksporto rinkas. Pirmiausia tai Didžioji Britanija ir čia veikianti „Next“ kompanija, kuri prekiauja prabanga ir klasika dvelkiančiais, į elitinių kategoriją patenkančiais jonaviškų pagamintais baldais. „Baldai jums“ gaminių galima rasti ir Londone, ir Birmingeme, ir kituose didžiuosiuose Jungtinės Karalystės miestuose. Toliau rikiuojasi Suomija, Lenkija bei keturi švedų ir trys danų mažmenininkų tinklai.

„Iš viso dirbame su dešimčia kompanijų“, – skaičiuoja verslininkas ir čia pat priduria, kad taip pat dirbama su specialiais užsakymais, dalyvaujama konkursuose, bet vis tiek daugiausia užsakymų atkeliauja iš mažmenininkų.

Jonavos baldininkai laikosi nuostatos, kad to paties gaminio būtų užsakyta ne mažiau, kaip penkiasdešimt vienetų. Tik tada imasi jo gamybos. O lietuviai gali įsigyti tik likutinius ar testinius baldus, kurių galima rasti įmonės teritorijoje esančioje ekspozicijų salėje arba internetiniame puslapyje.

„Iki tol, kol mes išgauname tokį modelį, koks reikalingas užsakovui, kol sukuriame geriausią variantą, kuris atitiktų pirkėjų lūkesčius, prigaminame įvairiausių baldų pavyzdžių. Jie paprastai daugmaž atitinka tikrąjį gaminį. Būtent tokie baldai, arba susikaupę likučiai parduodami mūsų parduotuvėje“, – apie negausų asortimentą, kuris realizuojamas Lietuvos rinkoje, sakė išskirtinai užsienio rinkai dirbančios įmonės vadovas.

Sakysite, lieka tik trupiniai. Čia įmonės vadovas turi neatremiamą argumentą, – juk šių gaminių kaina atitinkamai būna gerokai mažesnė, negu jonaviečių baldų svečioje rinkoje.

Patyrė šoką

Vienokių ar kitokių sukrėtimų verslui atnešę šie metai neaplenkė ir Jonavos baldžių. A. Meškauskas papasakojo, kokį šoką jų įmonė patyrė pirmojo karantino metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)