Ilgai brandinta mintis sukurti savo kliniką ir padėti gyvūnams senokai sukosi galvoje, tačiau tik šiemet, kartu su savo kolege Vilija Kalvyte išdrįso tai padaryti.

Atsisakė samdomo darbo

„Mintis turėti savo verslą sukosi galvoje daugelį metų, dar studijuodama apie tai galvojau. Kai jau žinojau, kad ateitį noriu sieti su veterinarija, tuo pačiu metu svajojau ir apie savo veterinarijos kliniką. Tai buvo tik laiko klausimas, kada išdrįsiu žengti šį žingsnį. Nesitikėjau žengti į verslo pasaulį taip greitai. Gal kaltas karantinas, o gal paprastas atsitiktinumas?“, – svarstė jauna mergina.

Pasak jos, daugelis minčių ir idėjų gimsta neplanuotai. Įkurti savo veterinarijos kliniką taip pat buvo viena iš tokių.

„Planavau, kaip ir daugelis, studijas baigusių jaunų žmonių, dirbti samdomą darbą, įsidarbinti su darbo sutartimi. Registravausi Užimtumo tarnyboje, aktyviai ieškojau darbo. Buvo atsiradęs ir darbo pasiūlymas. Tačiau sužinojus apie naujas galimybes jauniems žmonėms, programą „Savarankiško užimtumo rėmimą“ – nekilo nė abejonės“, – prisiminė pašnekovė.

Justina Pociūtė ir jos įkurta veterinarijos klinika

Ji nusprendė išbandyti savo jėgas ir kurti savo verslą. Pagal minėtą programą jauni žmonės gali gauti paramą savo verslo pradžiai.

„Net negalvodama atsisakiau samdomo darbo galimybės ir dabar jau bandau žengti pirmuosius žingsnius į verslo pasaulį“, – sako „City Vet“ įkūrėja Justina.

Svarbiausia – būti geru specialistu

„Įkurti verslą gali bet kuris, tačiau išlaikyti jį, tuo pačiu stengiantis būti geru specialistu yra kur kas sudėtingiau. Šiuo metu stengiamės apie sunkumus negalvoti, norime išlikti pozityvios nuotaikos, bei žinome, kad visi sunkumai yra išsprendžiami“, – įsisukusi į naujų, bet be galo malonių rūpesčių virtinę atvirauja Justina.

Anot pašnekovės, paramą gauti nėra sunku, jei esi motyvuotas ir tikrai žinai, kad nori kurti savo verslą. Jos nuomone, tai yra labai gera užimtumo rėmimo priemonė, kuri gali paraginti jaunus žmones įgyvendinti savo idėjas, svajones.

Justina Pociūtė ir jos įkurta veterinarijos klinika

„Net nedrįsčiau vardinti, kas buvo sudėtingiau – pildyti anketą, verslo planą ar pateikti kitus reikiamus dokumentus. Jei kas kartais ir atrodydavo labai sudėtinga ar nesuprantama, tai tiesiog reikdavo perskaityti dar dešimt kartų, ko yra reikalaujama. Taigi, kažko neįmanomo tikrai nebuvo, reikia tik mokėti atidžiai skaityti ir nebijoti klausti tų, kas gali padėti kartais „užvesti ant kelio“, – atvirauja jaunoji veterinarijos gydytoja, klinikos vadovė.

Organizavo loteriją

Mergina prisipažįsta, kad apie sunkumus kol kas negalvoja, su kolege jos kupinos energijos, motyvacijos, ir nekantrauja pilnai įsivažiuoti į darbą.

„Rietavo 2020 Mykolinių šventėje, pristatėme žmonėms savo „CityVet“ veterinarijos kliniką. Susipažinome su žmonėmis bei jų gyvūnais, konsultavome, dalinome patarimus bei gerą nuotaiką, surengėme loteriją. Mums svarbu, kad mus pažintų, suprastų, patikėtų mums rūpintis savo augintinio sveikata. Buvo labai smagu“, – pasakojo veterinarijos klinikoje su kita gydytoja, Vilija Kalvytė, dirbanti mergina.

Daug laiko teko skirti įrangos paieškai

Gargžduose įsikūrusioje veterinarijos klinikoje visa turima įranga yra visiškai nauja bei moderni.

Merginoms teko daug laiko praleisti internete ieškant šios įrangos, geriausios kokybės ir kainos santykio, išsiųsta gausybė laiškų, užklausų. Tačiau pastangos pasiteisino. Dabar merginos įsigijo du kraujo tyrimo analizatorius (morfologinį bei biocheminį), ultragarso įrangą, mikroskopą, centrifūgą, sterilizatorių. Tai tik keletas veterinarijos klinikos elementų, į kuriuos teko investuoti.

13 tūkst. eurų gautos paramos neužteko, tad drąsios, jaunos ir veiklos gydytojos investavo į naują verslą ir savo lėšas.

Justina Pociūtė ir jos įkurta veterinarijos klinika

Kad užsitikrintų daugiau pajamų veterinarijos klinikos atstovės žada prekiauti ir maistu gyvūnams.

„Prekiausime įvairiais gyvūnų pašarais: tiek kasdieniniais, tiek specializuotais, kurie padeda atsistatyti po ligų. Rekomenduoti konkrečiai vieną pašarą sunku, nes kiekvienas gyvūnas skirtingas“, – atvirauja specialistės.

Kadangi kiekvienas augintinis yra unikalus, jos, pasitarusios su gyvūno savininku, padės išsirinkti tinkamiausią pašarą. „Viskas vyksta labai greitai, bet didžiosios įdomybės, tikime, jog mūsų laukia ateityje“, – sako Justina.

Nesiekia išsiskirti

Pasiteiravus, kuo ši veterinarijos klinika skirsis nuo kitų, merginos tik šypsosi: „Manome, jog labai svarbu yra nuoširdžiai bei atsakingai elgtis ne tik su pacientais, bet ir su jų šeimininkais. Ne veltui yra sakoma, jog veterinarai gydo ne tik gyvūnus, bet ir visą žmoniją. Žmonės kreipiasi į mus, kai gyvūnui yra blogai, o dažniausiai dėl to ir šeimininkai patiria didelį stresą, tad manome, jog padėti žmogui jaustis geriau mes taip pat galime.“

Justina Pociūtė ir jos įkurta veterinarijos klinika

Jaunosios veterinarijos gydytojos prisipažįsta, kad kol kas baimių dėl verslo sėkmės neturi. Tiesiog šiuo metu tiek darbo, kad nuogąstavimams nėra laiko.

„Gaila, bet mūsų pacientai nemoka kalbėti ir negali pasakyti, ką netinkamo suvalgė, kurį batą sugraužė, ar pačiupo nuo stalo vištienos šlaunelę, o būtent šeimininkai gali dažnai padėti mums nustatyti bėdos priežastis. Todėl tikiuosi, kad pavyks užmegzti ryšį su klientais, sėkmingai bendrauti, komunikuoti“, – kalbėjo savo verslą ką tik pradėjusi Justina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)