aA
Artėjant antrajam Seimo rinkimų turui, Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas prognozuoja, kad jis gali būti lengvesnis dėl organizacinių dalykų, tačiau gali būti ir sunkesnis dėl politinės įtampos.
Z.Vaigauskas: antrasis rinkimų turas bus sunkesnis dėl politinės įtampos
© DELFI / Šarūnas Mažeika

"Manyčiau, kad antrasis turas rinkimų komisijoms yra ir lengvesnis, ir sunkesnis - du kandidatai, vienas biuletenis, greitas balsų skaičiavimas, tikimės ir eilių nebus (...). Bet įtampa, politinės kovos aštrumas. Ypatingai ji tampa aštri, jeigu tarp dviejų kandidatų yra minimalus balsų skirtumas, tada mums yra didžiulis galvos skausmas", - pirmadienį žurnalistams sakė Z. Vaigauskas.

Spalio 28 d. Lietuvoje rengiamas antrasis rinkimų turas. Pakartotiniame balsavime dalyvaus du kandidatai, gavę daugiausia balsų pirmajame rinkimų ture - spalio 14 d.

Labiau apsaugoti rinkimų biuleteniai kainuotų apie 1-2 litus

VRK pirmininkas nemano, kad reikėtų labiau apsaugoti nuo galimo padirbimo rinkimų biuletenius. Jo duomenimis, tokiu atveju dabar apie 2-3 centus kainuojantis biuletenis kainuotų maždaug 1-2 litus.

"Galime padaryti labiau apsaugotus biuletenius, bet tada valstybės biudžetui ta biuletenio kaina bus visai kita. Mano galva, turbūt mums nereikėtų leisti pinigų tam, kad ta apsauga būtų sustiprinta. Jie kainuoja apie 2-3 centus, kainuotų 1-2 litus, žiūrint kokius pridėtume apsaugos ženklus", - pirmadienį po Seimo Antikorupcijos komisijos posėdžio žurnalistams sakė Z. Vaigauskas.

Jo duomenimis, iš principo priemonių yra - ir vandens ženklai, ir siūleliai, ir slapti ženklai, daugybė visokiausių priemonių, specialūs popieriai. "Paprastai dalis tų slaptųjų elementų skelbiama, dalis neskelbiama, kiekvienas toks ženklas padidina biuletenio kainą", - sakė Z. Vaigauskas.

Seimo Antikorupcijos komisijos posėdyje dalyvavęs Valstybės dokumentų technologinės apsaugos tarnybos prie Finansų ministerijos vadovas Vaclovas Juknevičius sakė, kad biuleteniai šiuo metu yra nesaugomi ir, norint juos padirbti, tai yra įmanoma. Norint pagaminti saugesnį biuletenį, jo teigimu, prireiktų daugiau laiko.

Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Ligitas Kernagis teigė iš VRK pirmininko Zenono Vaigausko sužinojęs, kad nusiskundimų dėl biuletenių padirbinėjimo nebuvo. "Bet, patys matome, kad, ko gero, ir tokios didelės kontrolės nebuvo", - žurnalistams sakė L. Kernagis.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Prie pastato, kuriame teisiamas Trumpas, – šiurpus incidentas

Niujorko teisėjas Juanas Merchanas penktadienį pranešė, kad buvo atrinkta 12 prisiekusiųjų...

Sedekerskis ir „Baskonia“ pačiupo paskutinį Eurolygos atkrintamujų bilietą

Penktadienį nuaidėjo pirmųjų istorijoje Eurolygos įkrintamųjų paskutinis mačas, po kurio...

Pavasaris liko tik prisiminimuose: naktimis 6 laipsniai šalčio, dienomis – šlapdriba

Artimiausią parą Lietuvos orus lems ciklonai, tad sulauksime ir kartu su jais slenkančių kritulių...

Sujudimas Kaune: dėl padidėjusio radiacinio fono evakuoti Eigulių gyventojai (4)

Kauniečiai sunerimo dėl gausių specialiųjų tarnybų pajėgų Eiguliuose, prie V....

Į krantą išplauta keistos formos būtybė pašiurpino pajūrio lankytojus: kas tai per padaras? (1)

Australijoje paplūdimiu vaikščiojusi moteris aptiko šiurpios išvaizdos padarą, iš pažiūros...