Materialinė gerovė taip pat padeda gyventi ilgiau – tarp skurdžiausių žmonių dukart daugiau mirties atvejų būnant bet kokio amžiaus nei tarp turtingųjų, nustatė Londono universiteto tyrinėtojai.

Tyrimo bendraautorė dr. Elisabeth Breeze teigė, kad moterys gali tapti laimingesnės būdamos vyresnės dėl to, kad joms nebereikia rūpintis šeima.

Ji sakė: „Vyrai ir moterys skirtingai suvokia savo gyvenimo kokybę ir jiems įtaką daro kiti dalykai.“

„Moteris neigiamai veikia rūpinimasis kažkuo kitu arba jei jos neturi darbo, bet jei jos daugiau mato savo vaikus ir šeimą, tai jas veikia teigiamai“.

Pavyzdžiai gali būti aktorės Meryl Streep (59 metai), Helen Mirren (62 metai), ir Judi Dench (72 metai).

H.Mirren teigimu, vyrams aktoriams, ypač filmų žvaigždėms, nutinka keistas dalykas – jie tampa senais niurgzliais. Jaunas aktorius jaučia, kad jo nori visos merginos – jis žvaigždė. Sendamas aktorius pajunta, kad daugiau nebekontroliuoja savo likimo, ir dėl to tampa piktas.

Tyrinėtojai apklausė žmones, gimusius prieš 1952 m., dvejų metų intervalu. Jie nustatė, kad skurdžiausias penktadalis dukart dažniau mirė nei turtingieji.

Kai kuriose amžiaus grupėse skirtumas buvo net didesnis: mirties atvejų tarp vargingai gyvenančių moterų tarp 60 ir 74 metų buvo šešis kartus daugiau.

Tyrimas rodo, kad žmogus turi daugiau šansų ilgiau gyventi, jei jis vedęs, išsilavinęs, specialistas. Vienišiai dukart dažniau miršta anksti nei tie, kurie gyvena su partneriu.

Sportas taip pat padidina gyvenimo trukmę palyginti su tais žmonėmis, kurie fiziškai neaktyvūs.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją