aA
Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) nevėluos paskelbti oficialių patariamojo referendumo dėl naujos atominės elektrinės (AE) statybos rezultatų, sako jos vadovas Zenonas Vaigauskas.
VRK teigia nevėluosianti paskelbti oficialių referendumo rezultatų
© DELFI / Šarūnas Mažeika

"Komisija ketvirtadienio vakare planuoja rinktis į posėdį ir patvirtins rezultatus ir iš karto jie bus paskelbti internete bei atiduos publikavimui", - BNS sakė Z.Vaigauskas.

Referendumo įstatymas numato, kad galutinius referendumo rezultatus ne vėliau kaip per 4 dienas po balsavimo referendume dienos oficialiai „Valstybės žiniose“ skelbia VRK.

Tuo tarpu trečiadienį VRK buvo išplatinusi informaciją, kad į posėdį jos nariai rinksis penktadienį, t.y. jau po įstatyme numatyto 4 dienų termino.

"Kaip tik prašiau saviškių išsiaiškinti ir jie man sakė, kad tas terminas yra 5 dienos. Ačiū, kad patikslinote", - BNS teigė VRK vadovas.

Išankstiniais duomenimis, sekmadienį vykusiame referendume dėl AE statybos savo nuomonę išsakė 1,359 mln., arba 52,52 proc. balso teisę turinčių Lietuvos gyventojų. Iš viso rinkimuose galėjo dalyvauti 2,588 mln. žmonių.

VRK trečiadienį paskelbė išankstinius duomenis iš visų 2017 rinkimų apylinkių.

Pagal Referendumo įstatymą, klausimas dėl referendumo sprendimo įgyvendinimo ne vėliau kaip per 1 mėnesį nuo jo paskelbimo turi būti svarstomas Seime.

Referendumą inicijavusių Seimo narių grupės atstovas krikdemas Vidmantas Žiemelis BNS sakė, kad jis pateiks projektą, kaip įgyvendinti referendumo rezultatus: "Surinksiu reikiamą parlamentarų parašų kiekį, kad projektas būtų pateiktas dar šios kadencijos Seimui".

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) negalutiniai duomenys rodo, kad sekmadienį vykusiame referendume dėl naujos atominės elektrinės (AE) statybos savo nuomonę išsakė 1,359 mln., arba 52,52 proc. balso teisę turinčių Lietuvos gyventojų. Iš viso rinkimuose galėjo dalyvauti 2,588 mln. žmonių.

"Taip" naujos AE statybai pasakė 34,07 proc., "ne" - 62,70 proc. balsavusiųjų, arba atitinkamai 463,202 tūkst. ir 852,331 tūkst. žmonių.

Vienintelėje Zarasų-Visagino apygardoje gyventojai balsavo už naują branduolinę jėgainę - už ją pasisakė daugiau nei 65 proc. balsavusiųjų - šios apygardos teritorijoje esančiame Visagine Lietuva su projekto partneriais ketina statyti naują atominę elektrinę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Maitinimo sektoriaus atstovai proteste prašo pagalbos: net mokyklos valgykloje kainos nenormalios (2)

Penktadienį prie Vyriausybės prasidėjo protestas. Maitinimo sektoriaus atstovai Vyriausybės prašo...

„Vičiūnų grupė“ pardavė gamyklą Kaliningrade (9)

Kauno mero Visvaldo Matijošaičio ir jo verslo partnerio Liudo Skieraus valdoma žuvies bei kitų...

Įtampa Artimuosiuose Rytuose. JAV žiniasklaida: Izraelis sudavė smūgį Iranui (35)

Keršydamas už savaitgalį įvykdytą išpuolį , Izraelis sudavė smūgį Iranui, ketvirtadienio...

Neonaciai siautėja: išplatinto žiaurų vaizdo įrašą, policija sprendžia, ką daryti (22)

Neonacių idėjas platinančiame „Telegram“ kanale įkeltas vaizdo įrašas, kaip žiauriai...

Tiesioginė transliacija / Delfi diena. Padidėjęs gliukozės kiekis – dešimtadaliui kraujo tyrimą atliekančių žmonių

Padidėjęs gliukozės kraujyje kiekis randamas net dešimtadaliui kraujo tyrimą atliekančių...