aA
Į Lietuvos premjero Algirdo Brazausko vizitą Berlyne dėmesį atkreipęs vienas didžiausių Vokietijos dienraščių "Frankfurter Allgemeine" išspausdino keletą gana kritiškų pastabų dėl Lietuvos pastangų pritraukti investicijų ir integruotis į ES.
Algirdas Brazauskas
Algirdas Brazauskas
© "Lietuvos žinios"
Laikraštis pažymi, kad A.Brazauskas per vizitą pasinaudojo galimybe pakviesti Vokietijos verslininkus aktyviau investuoti Lietuvoje.
"Lietuviai iki šiol nesuprato, kad Vokietijos investicijas į rytinę Baltijos jūros pakrantę traukia ne nostalgija Kuršių nerijai ir istorinei praeičiai"
"Frankfurter Allgemeine":

Tačiau, kaip rašo dienraštis, "lietuviai iki šiol nesuprato, kad Vokietijos investicijas į rytinę Baltijos jūros pakrantę traukia ne nostalgija Kuršių nerijai ir istorinei praeičiai, kuri, kaip niekur kitur, iš Lietuvos sunkiai traukiasi".

Pasak "Frankfurter Allgemeine", Lietuvos eurointegracijos politika aktyvumu neprilygsta Baltijos kaimynėms Latvijai ir Estijai.

"Lietuva pasirinko tokį tempą, kaip Lenkija, kuriai jaučia daugiau prieraišumo, negu panašią okupacijos istoriją turėjusios Latvija ir Estija", - apie Lietuvos siekius rašo laikraštis. Anot jo, Lietuvos ir Lenkijos santykius su ES sieja tai, kad juose dominuoja ir pasitikėjimas savimi, ir nusivylimas, ir kaprizai.

Pažymėdamas, kad daugiau nei pusė Lietuvos gyventojų pritaria narystei ES, laikraštis tai vertina kaip ankstesnės konservatorių politikos nuopelną.

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0