aA
Antradienį Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Algimantas Kliunka patvirtino, jog tyrėjai neabejoja, kad teisėją Joną Furmanavičių ir Violetą Naruševičienę nušovė Drąsius Kedys. Prokuroras konstatavo, kad įtariamasis veikė vienas, be pagalbininko.
Drąsius Kedys
Drąsius Kedys
© TV3

Tačiau spaudos konferencijoje paklaustas, ar apsaugos vaizdo kamerų prie J. Furmanavičiaus namų autobusiuke „VW Transporter“ užfiksuotą žudiką galima atpažinti kaip D. Kedį, A. Kliunka atsakė: „Asmuo autobusiuke neatpažįstamas“.

Prokurorai D. Kedžio kalte neabejoja remdamiesi kitais įrodymais: autobusiuke, „VW Golf“, kuriuo irgi žudynių dieną naudojosi įtariamasis bei teisėjo „Mercedes“ (žudikas į jį buvo įsėdęs) paliktais D. Kedžio pirštų atspaudais, DNR ir kitais pėdsakais. Taip pat surinkta ir kitų įrodymų.

Paklaustas, kodėl iki šiol saugoma Laima Stankūnaitė, A. Kliunka atsakė, kad jos sveikatai ir gyvybei gali grėsti pavojus net ir dabar, kai D. Kedžio nebėra.

Paviešinta dalis tyrimo medžiagos

Laikinai einantis generalinio prokuroro pareigas Raimondas Petrauskas antradienį sakė, jog spaudos konferencija surengta dėl to, kad visuomenė ir žiniasklaida kelia įvairiausias versijas, šia tema spekuliuojama. Jam antrino A. Kliunka – pasak jo, „kvazityrėjai“ šiomis žmogžudystėmis kaltina prokurorus, saugumiečius, pedofilus, ufonautus, todėl prokuratūra nutarė paviešinti dalį tyrimo medžiagos.

Tyrėjų duomenimis, D. Kedys nusikaltimams ruošėsi iš anksto: praėjusių metų liepos pabaigoje jis nusipirko „VW Golf“, kurį žudynių išvakarėse paliko paliko prie V. Naruševičienės namų.

Rugsėjo 8-ąją D. Kedys vienoje bendrovėje užsakė lipdukus su užrašu „Kauno keliai“, sumokėjo už juos 65 litus. Po savaitės lipdukus pasiėmė.

Rugsėjo 21 d. vienoje ginklų parduotuvėje jis, pasinaudodamas leidimu ginklui, nusipirko 50 šovinių „Browning“, kuriais vėliau buvo šaudyta į teisėją bei V. Naruševičienę iš perdirbto dujinio pistoleto.

27 d. D. Kedys Kazlų Rudoje nesiderėdamas už 2300 litų nusipirko autobusiuką „VW Transporter“. Vienintelis pirkėjo reikalavimas buvo, kad mašina važiuotų.

Spalio 3-iąją D. Kedys šį autobusiuką paliko pas kaimyną, o vėlų kitos dienos vakarą, apie 23 val., pasiėmė.

Spalio 5-ąją – žudynių dieną – iš namų jis išvyko 6.30-7 val. Savo automobilį „Mercedes Benz“ D. Kedys paliko namuose.

O 8.05 val. Garliavoje jo sesuo Neringa Venckienė pašte išsiuntė 8 laiškus, adresuotus valstybės vadovams ir kt., kuriuose buvo reikalaujama iškelti baudžiamąsias bylas prokuratūros vadovams ir t.t. Pasak A. Kliunkos, laiškus ant lapų, iš anksto pasirašytų D. Kedžio, parašė N. Venckienė.

Prokurorai tvirtina, jog į V. Sladkevičiaus gatvę prie J. Furmanavičiaus namų D. Kedys atvažiavo vienas. Tyrimo pradžioje skelbtą informaciją, jog žudikas turėjo pagalbininką, A. Kliunka paaiškino tuo, kad pareigūnus suklaidino ant autobusiuko keleivio sėdynės atlošo kabojusi ryški kelininko liemenė.

Kai buvo nušautas J. Furmanavičius, įtariamasis prie V. Naruševičienės namų atvažiavo tuo pačiu autobusiuku (šią mašiną 11.20 val. ten matė liudininkas). O apie 12 val. į namus grįžusi mergaitė rado motiną jau negyvą.

Pasak prokuroro, nušovęs V. Naruševičienę D. Kedys nuvažiavo išvakarėse ten paliktu „VW Golf“, bet pateko į avariją, metė automobilį, grįžęs sėdo į autobusiuką ir nuvažiavo į Noreikiškes. Paskui maršrutiniu taksi jis nuvažiavo į Vaišvydavą.

Tos pačios dienos pavakare suradus „VW Transporter“ jame aptiktas vienas šovinys „Browning“ – toks pats, kokiais buvo nušauti teisėjas ir moteris.

A.Kliunka antradienį teigė, kad pareigūnai nežino, kur D. Kedys slapstėsi.

Paklaustas, ko dar trūksta, kad būtų užbaigta ši byla, prokuroras atsakė, jog šiuo metu dar atliekami specialistų tyrimai, susiję su D. Kedžio mirties priežasčių nustatymu. Šių tyrimų rezultatai reikalingi bylos užbaigimui.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Dėl teroro išpuolio Maskvoje – vis keistesnės versijos, beda pirštu į neatsakytus klausimus (2)

Kaip užpuolikams pavyko surengti žudynes Maskvoje ir nekliudomai pabėgti iš išpuolio vietos?...

STT nepradės ikiteisminio tyrimo dėl galimos korupcijos krašto apsaugos sistemoje papildyta (3)

Specialiųjų tyrimų tarnyba ( STT ) nusprendė nepradėti ikiteisminio tyrimo dėl galimos...

Dėl gaisro Vilniuje policija pradėjo ikiteisminį tyrimą

Vėlų trečiadienio vakarą Vilniuje kilo didelis gaisras. Policija praneša apie pradėtą...

Griežtai saugomame aplinkosaugos aktyvistės miške – kirtimai: pareigūnai imasi darbo (11)

Miško kirtimai Šimonių girios bendruomenės vadovės Renatos Umbrasienės valdomame miške...

Gydytojas Benediktas Jonuška papasakojo, kaip nuo nelaimių saugo savo vaikus: jau keletą metų nesikeičia pavojingiausių pramogų TOP3

Vaikų chirurgas Benediktas Jonuška jau žino, kad sulig balandžiu ligoninėje prasidės didysis...

Ne visi margučiai tinkami valgyti: kokių medžiagų reikėtų vengti dažant kiaušinius

Artėjant Velykoms daugelis pradedame ieškoti originalių būdų kiaušiniams dažyti, kad šie...

Nepatogūs klausimai su Rolandu Mackevičiumi. Svečiuose – Tomas Narkevičius-Free Finga

Atsakymai į klausimus, kuriuos ne visi išdrįsta užduoti, skamba laidoje „ Nepatogūs klausimai...

Transliacija / Iš esmės. Ar Putinas gali ryžtis karui su NATO?

Lietuvos pakvietimo į NATO 20-mečio proga svarstysime – ar Vladimiras Putinas ruošiasi naujam...

Apklausė gyventojus dėl papildomo pensijų kaupimo: rezultatai – į vienus vartus (23)

Didžioji dalis gyventojų sutinka, kad įtraukimas į II pakopos pensijų fondus neturi būti...

Po didžiulio gaisro Vilniuje pateikė nemažai detalių: skelbia naujas rekomendacijas gaisras lokalizuotas per kelias valandas (11)

Vilniaus meras Valdas Benkunskas sako, kad su Aplinkos apsaugos departamento (AAD) pagalba...