Rezultatas stulbino

“Klaipėdos” žurnalistė prieš tris mėnesius paskelbė savo nuotrauką, duomenis ir elektroninio pašto adresą keliuose didžiausiuose interneto tinklalapiuose, siūlančiuose susipažinti. Rezultatas buvo stulbinantis - teko atsakyti į daugiau nei tūkstantį laiškų.

Standartinis - apie Lietuvą, Klaipėdą, asmeninius pomėgius, požiūrį į santuoką bei vyro ir moters ryšius informuojantis laiškas pasiekė potencialius jaunikius iš įvairiausių šalių.

Vyrai nuo 24 iki 47 metų iš Egipto, Turkijos, JAV, Vokietijos, Šveicarijos, Pakistano, Šri Lankos, Australijos, Graikijos, Italijos, Jungtinių Arabų Emyratų ir kitų šalių atsiuntė atsakymus.

Nori paskambinti

Susirašinėti elektroniniu paštu yra pakankamai sudėtingas ir kantrybės reikalaujantis užsiėmimas. Iš tikrųjų ištekėti trokštančiai lietuvaitei tokia laiko investicija atsipirktų su kaupu. “Klaipėdos” žurnalistei užsieniečiai rašė ilgus, jų gyvenimo istorijas pasakojančius laiškus, be saiko liaupsino komplimentais ir vis prašė atsiųsti naujų nuotraukų.

Su “jaunikiais” apsikeitus keletu laiškų, šie ima prašyti telefono numerio, kad galėtų paskambinti ir paplepėti. Keli užsieniečiai prašė ir adreso, kad galėtų atsiųsti susižavėjimą demonstruojančias dovanas.

Kviečia atostogauti

Per tris tyrimo mėnesius mobiliojo ryšio telefono SMS žinutėmis dienraščio žurnalistė susirašinėjo su dešimčia užsieniečių. Airis Aidanas vis siųsdavo apie seksą užsimenančias žinutes, turkas Umutas Aslamas ir graikas Nikos kvietė atostogas praleisti jų šalyse. Šveicaras Frankas laiškuose prisipažino jau dvejus metus internete ieškantis nuotakos ir teigė, jog pasikvies pažinti jo šalies.

Atsiuntė eilėraštį

Daugiau nei dvidešimt užsieniečių, su kuriais buvo susirašinėjama internetu, negailėjo pinigų ir pokalbiams telefonu. “Klaipėdos” žurnalistė sulaukė skambučių iš Pakistano, Australijos, JAV, Graikijos, Turkijos, Vokietijos ir Ispanijos. Paskambinę jie dažniausiai klausdavo elementariausių dalykų - kaip gyvuoji, koks oras Klaipėdoje, ar smagiai pasilinksminai savaitgalį.

Ne vienas užsienietis tiesmukiškai prisipažino, kad jiems “nusibodo negražios aplink esančios moterys”, neretai jie tiksliai įvardija kompanijų, kuriose dirba, pavadinimus ir vidutinį savo metų atlygį. Dažnas laiškuose didžiuojasi puikia finansine padėtimi ir vardija daugybę gerų savo bruožų.

Kai kurie interneto jaunikiai stengiasi atrodyti labai romantiški ir daug rašo apie amžinai trunkančią meilę. Frankas iš Amerikos atviravo, kad ieško tokios pat meilės, kokią patyrė jo tėvai, atšventę 57-ąsias vedybų metines.

Šahidas iš Turkijos netgi susirado ir atsiuntė į anglų kalbą išverstą Kazio Borutos meilės eilėraštį.

Artėjant Kalėdoms, daugelis užsieniečių siunčia elektroninius švenčių atvirukus ir rašo šiltus sveikinimo laiškus. Kai kurie iš jų prašo ir namų adreso.

Prieš porą dienų “Klaipėdos” žurnalistę pasiekė siuntinys iš Australijos. Pokalbio telefonu metu pajuokavus, kad dovanų norėtų kengūros, užsienietis iš tiesų atsiuntė pliušinį žaislą - kengūrą.

Pasiūlė “darbą”

Ne visi elektroninio pašto dėžutę pasiekę laiškai - malonūs. Tomas iš Šri Lankos netuščiažodžiaudamas pasiūlė verstis prostitucija. Savo laiške jis teigė, kad Šri Lankoje turi klubą, kuriame dirba tik keturios merginos, nes rusės ir tailandietės neseniai išvyko namo. Vaikinas siūlė mokėti 3 tūkst. dolerių atlyginimą, apmokėti maisto ir kambario išlaidas, be to, atvažiuoti į Klaipėdą ir apmokėti žurnalistės ir, jei pageidautų, dar kelių jos draugių kelionės išlaidas.

Jei “mylėtis su specialiais klientais tik klubo teritorijoje” mergina nepanorėtų, Tomas teigė taip pat ieškąs gražios ir seksualios partnerės, kurią galėtų vesti ir susilaukti vaikų.

Internetu pasipiršo

Turkas Šahidas, parašęs bene daugiausiai laiškų, galiausiai atsiuntė dešimties sakinių laišką, kuriame... pasipiršo.

“Neturiu fizinių, psichologinių, socialinių ar protinių negalių. Nesergu jokia mirtina liga. Svarbu, kad nieko nuo tavęs nenuslėpiau, todėl galėtum dabar pagalvoti ir apie vedybas”, - piršosi trisdešimt trejų metų vyriškis.

Gali tapti verslu

Nepaisant to, kad norint artimiau susipažinti su interneto jaunikiais reikia bent pusėtinų anglų kalbos žinių, tyrimas parodė, kad susipažinti su užsieniečiu internetu ir ištekėti visai nesunku. Neseniai uostamiestyje pradėjo reklamuotis ir pažinčių agentūra, siūlanti klaipėdietėms surasti vyrą internetu. Agentūra už tokią paslaugą prašo 2 tūkst. litų.

Pažintys gali tapti ir nešvaraus pasipelnymo šaltiniu. Rusijoje neseniai buvo sulaikyta grupė, kuri iš daugiau kaip šimto amerikiečių išviliojo apie 250 tūkstančių dolerių. Internete paskelbus manekenių nuotraukas, buvo gaunami kvietimai pasisvečiuoti ir nuo 500 iki 2000 dolerių neva kelionės išlaidoms.

Pasak Klaipėdos metrikacijos biuro inspektorės Birutės Kaminskienės, praėjusiais metais uostamiestyje savo santuokas užregistravo 66 užsieniečiai iš kitų valstybių, 110 klaipėdiečių santuokas užregistravo užsienyje ir dar 323 klaipėdiečiai išsiėmė leidimus tekėti ar vesti užsienyje. Šiemet leidimų santuokai užsienyje prireikė 271 klaipėdiečiui.