aA
Naująjį TV sezoną negalima nepastebėti, jog televizijos jį sutiko aukštyn užvertusios galvas. TV3 sezono pristatyme (beje, labai panašiame į didelės kompanijos vakarėlį, kuriame (vadovybei paliepus) noriai dalyvauja visi firmos darbuotojai) garsiai paskelbta, jog nuo šiol dangus priklauso mums – žiūrovams.
Vytautas Šapranauskas (DJ MOMO)
Vytautas Šapranauskas (DJ MOMO)
© TV3
Tiesa, nei tamsią naktį, nei giedrą dieną jame jau nebematysime į LTV išsikrausčiusio „TV Forumo“, policijos įvaizdį gerinusios „Komandos“ (ten pareigūnai būdavo mandagūs, nieko nemušdavo ir visada ką nors pagaudavo), oficialiai nenusisekusio „Kas laimės milijoną“ bei garsiausios Lietuvos stomatologės Renatos Smailytės.

Tarp TV3 netekčių galima įrašyti ir smurtą, pyktį bei agresiją, nes televizija šį sezoną pasižadėjo „būti gera“ – daugiau dėmesio skirti pozityviems ir nuotaiką keliantiems dalykams.

Tačiau darbai skiriasi nuo žodžių. Sezono pristatymo vakarėlyje nepraustaburnis DJ Momo garsiai svarstė, kas nutiktų televizijai, jeigu jos eteryje neliktų „Be Tabu“, „TV Pagalbos“, o geri laikai virstų blogais. Tada nejučia prisiminiau balandžio pirmąją eteryje rodytą „Nomedos“ laidą, kurioje šaunusis Cololo nušovė jos vedėją. Tuomet pusė auditorijos išgyveno tai, ką Vinstonas Čerčilis kadaise įvardino kaip „geriausią mūsų valandą“ – komercinę televiziją be bukai erzinančio vakarinio pokalbių šou. Deja, tąkart apgaulinga ekstazė truko tik sekundę. Monumentalioji, beveik nesikeičianti, tačiau populiarumą išsauganti, „Nomeda“ žengia į naują sezoną. O paskui ją seka visas būrys padangių žvaigždžių, be kurių TV3 išsiversti tikrai negalėtų.

Nelyginant saulė komercinėje kanalų sistemoje spindi „TV Pagalba“, savo komandą papildžiusi dainininke Atlanta. Išgirdęs naujieną, susimąsčiau: po galais, kaip turi jaustis šio šou vedėjai? Na, taip, jie uždirba daugiau nei vidutinis gyventojas, kiekvieną dieną geriausiu laiku juos rodo TV ekrane... bet ar kuris iš jų, bekopdamas į ketvirtąją dešimtį, ryte atsikėlęs iš lovos nesusimąsto, jog jo gyvenimas paskutiniu metu buvo beprasmis? Apie ką jis papasakos savo vaikams? Kaip per trisdešimt pirmąjį gimtadienį taikė susiriejusias kaimynes? Ar per trisdešimt antrąjį narpliojo žmonos, jos vyro bei kaimynės meilės trikampį?

Prasmės trūksta ir žvelgiant į artėjantį realybės šou „Dangus“. Jo veidas – vienatinis lietuviškos scenos valdovas Andrius Mamontovas – skambant naujojo sezono himnui ir kitiems žiopčiojant į mikrofonus, savąjį iškėlė virš galvos ir mielai bei nekaltai šypsojosi. Įraše aiškiai skambėjo jo balsas. Kaip reikia suprasti žmogų, kuris nuolat nešioja neskalbtus marškinėlius su užrašu „Popsas užkniso juodai“, tyčiojasi iš grupės „Mango“, o Amberlife „G&G Sindikato“ dainoje pavadina gaidžiu ir lyg niekur nieko imasi „popsininkų“ kalvės vyriausiojo meistro vaidmens? Gal viską muzikos scenoje pasiekęs A.Mamontovas tiesiog nebeturi ką veikti? Gal jis jaunąsias pop žvaigždutes bandys atvesti į tiesos kelią? O galbūt pinigais užtaisytas revolveris sunkiai sužeidė ir šio atlikėjo širdį?

Jei į visokius šou žiūrime su atlaidžia šypsena, bent jau galėsime sočiai mėgautis sporto transliacijomis: nors prie pabaigos artėja šių metų Formulės 1 sezonas, tačiau savaitės vidury startavo Čempionų lyga, o penktadienį prasideda Europos krepšinio čempionatas. TV3 ir toliau išsaugo sportiškiausios šalies televizijos įvaizdį. Tad gal bent Lietuvos krepšinio žvaigždžių (kad ir kiek jų beliko) spindesys prasklaidys balzganą TV tinklelio tamsą...

Beje, šiemet vėl įvyks „Vaikų balso“ apdovanojimai. Kaip džiugu, jog ir televizijos, ieškodamos naujų rinkų, be gailesčio ima brukti reklamą į pačių mažiausiųjų galvas (LTV rengtas „Temebimbadienis“ bent gali pasiteisinti turtinga istorija). Be to, tai juk puiki proga dar pasižymėti V.Riaubiškytei, „Yvai“, „Geltonai“...

Bet grįžkime į naujojo sezono padangę, prie DJ Momo iškelto klausimo: kas gi nutiktų, jei TV3 eteryje iš tikrųjų neliktų „TV Pagalbos“, „Nomedos“, „Abipus sienos“ ir visų kitų? Ar tai tik nebūtų žiūrovui žadėtas Dangus? Tas tikrasis Dangus, apie kurį girdėjome jau tūkstantį kartų! Ir Dangus, kuriame žodis „žvaigždė“ skamba be menkiausios ironijos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Prie pastato, kuriame teisiamas Trumpas, – šiurpus incidentas

Niujorko teisėjas Juanas Merchanas penktadienį pranešė, kad buvo atrinkta 12 prisiekusiųjų...

Sedekerskis ir „Baskonia“ pačiupo paskutinį Eurolygos atkrintamujų bilietą

Penktadienį nuaidėjo pirmųjų istorijoje Eurolygos įkrintamųjų paskutinis mačas, po kurio...

Pavasaris liko tik prisiminimuose: naktimis 6 laipsniai šalčio, dienomis – šlapdriba

Artimiausią parą Lietuvos orus lems ciklonai, tad sulauksime ir kartu su jais slenkančių kritulių...

Sujudimas Kaune: dėl padidėjusio radiacinio fono evakuoti Eigulių gyventojai (4)

Kauniečiai sunerimo dėl gausių specialiųjų tarnybų pajėgų Eiguliuose, prie V....

Į krantą išplauta keistos formos būtybė pašiurpino pajūrio lankytojus: kas tai per padaras? (1)

Australijoje paplūdimiu vaikščiojusi moteris aptiko šiurpios išvaizdos padarą, iš pažiūros...