aA
Prognozės, kad prezidento rinkimų kampanija po pirmojo turo įgis naują atspalvį, pildosi. Socdemų kandidatas Zigmantas Balčytis pereina į puolimą.
Trečia diena po rinkimų: naujas Z. Balčyčio ir D. Grybauskaitės konfliktas
© DELFI montažas

Socdemų nepasitenkinimą sukėlė tai, kaip prezidentė Dalia Grybauskaitė vykdo savo pažadą daugiau rodytis visuomenei. Trečiadienį D. Grybauskaitė nutarė dalyvati LNK televizijos laidoje „Diagnozė: valdžia“, tačiau, anot Z. Balčyčio štabo, atsisakė laidoje diskutuoti su savo oponentu ir varžovu dėl šalies vadovo posto.

Tiesa, visiškai kitokią versiją pateikia ne tik Prezidentūra, bet ir LNK. Pasirodo, D. Grybauskaitė negalėjo atsisakyti debatų su Z. Balčyčiu, nes niekas jai tokių debatų ir nesiūlė. Be to, LNK pabrėžia, kad Z. Balčytis apskritai nebuvo kviečiamas į žodžių mūšį su savo konkurente.

Socdemų versija: eterį užgrobė D. Grybauskaitės štabas

Lietuvos socialdemokratų partija išreiškia nusistebėjimą, kad šiandien LNK laidoje „Diagnozė: valdžia“ prezidentė D. Grybauskaitė atsisakė dalyvauti debatuose su iš anksto pakviestu socialdemokratų kandidatu į prezidentus Z. Balčyčiu“, - teigiama socdemų pranešime.

Socialdemokratų atsakingasis sekretorius Gintautas Paluckas DELFI teigė, esą Z. Balčytis planavo dalyvauti LNK laidoje, tačiau jo paslaugų buvo atsisakyta. Anot socdemų, buvo leista suprasti, kad toks buvo D. Grybauskaitės štabo pageidavimas.

„Mus informavo: bus debatai, dalyvauja abu kandidatai. Mes pradėjom derintis su kandidatu viską. Paskui supratome, kad yra papildomų sąlygų – iš anos pusės. Gerai, sakom, palauksim. Po pusvalandžio skambina (iš televizijos – DELFI). Sako „Neįsižeiskit – jūsų nebereikia, nekviečiam“. Mes neįsižeidėme, bet mažų mažiausiai keista. Kaip paaiškino telefonu, pakankamai neformaliai, bet tai yra anos pusės štabo reikalavimas“, - kalbėjo G. Paluckas.

R. Tapinienė: laida su kitais kandidatais buvo „variantas B“

DELFI žiniomis, trečiadienį „Diagnozė: valdžia“ planuota tradiciniu formatu: šeši kandidatai į prezidentus be D. Grybauskaitės, kuri iki pirmojo turo laikėsi nuostatos dalyvauti tik nacionalinio radijo ir televizijos debatuose. Tačiau laidos kūrėjai, gavę D. Grybauskaitės sutikimą seniai prašytam interviu, nutarė pakeisti formatą ir laidą filmuoti tik su prezidente.

Analogišką poziciją „Facebook“ paskelbė ir laidos vedėja Rasa Tapinienė.

„Kai eteris tiesioginis, apsidraudžiant nuo netikėtumų, kartais planuojamas ir variantas B. Šiuo konkrečiu atveju, su šešiais kandidatais, jau filmuojant pirmąsias laidas kovo mėnesį, buvo preliminariai tartasi, kad matysimės ir po rinkimų. Lygia greta buvo tariamasi ir dėl laidos, kurioje dalyvautų prezidentė. Natūralu, kad gavus iš jų teigiamą atsakymą, pasirinkome ją. Mūsų laida nėra finansuojama VRK, todėl mes sprendžiame, kokiomis temomis, kokius pašnekovus kalbinsime ir kada“, - teigia R. Tapinienė.

LNK: laidos su Z. Balčyčiu ir D. Grybauskaite planuose nebuvo

LNK atstovas Gediminas Malaškevičius DELFI teigė, jog televizijos planuose nebuvo socdemų minimų debatų tarp dviejų antrajame ture besivaržysiančių kandidatų.

„Z. Balčytis niekada nebuvo kviestas dalyvauti laidoje su prezidente D. Grybauskaite“, - teigė G. Malaškevičius.

Kaip ir R. Tapinienė, televizijos atstovas kartoja, kad interviu su D. Grybauskaite planuotas keletą mėnesių.

„"Diagnozės: valdžia" rengėjai dėl prezidentės interviu į spaudos tarnybą kreipėsi dar vasarį, ir iš karto buvo pasiūlytas žanras - tete-a-tete pokalbis su laidos vedėja Rasa Tapiniene - iš karto po prezidento rinkimų. Apsidraudžiant nuo netikėtumų, buvo planuojamas ir atsarginis variantas, preliminariai užsiminta dėl susitikimo su kitais šešiais kandidatais. Gavus prezidentės sutikimą, visi kiti variantai buvo atmesti, pasirinkus išskirtinį D. Grybauskaitės interviu“, - sakė G. Malaškevičius.

Paklaustas, ar buvo koks nors D. Grybauskaitės atsisakymas debatuoti su Z. Balčyčiu, pašnekovas konstatavo, jog tai net negalėjo įvykti.

„Prezidentė negalėjo atsisakyti, nes ji nebuvo kviesta dalyvauti diskusijoje su Z. Balčyčiu“, - teigė G. Malaškevičius.

Prezidentūra: laidos formatas yra jos kūrėjų pasirinkimas

Prezidentės komanda laikosi tokios pat pozicijos. Esą LNK laida nuo vasario mėnesio prašė laidos su D. Grybauskaite, ir po pirmojo turo šalies vadovė nusprendė eiti į šios televizijos eterį. D. Grybauskaitės komanda taip pat pažymi, kad „Diagnozė: valdžia“ nėra valstybės finansuojama debatų formato laida, ir išimtinai televizija sprendžia, ką kviesti į filmavimą ir ko nekviesti.

„Interviu su LNK televizija laidai „Diagnozė: valdžia“ suderintas jau vasario mėnesį, kai Prezidentė Dalia Grybauskaitė paskelbė apie dalyvavimą Prezidento rinkimuose. Laidos formatą pasiūlė jos kūrėjai“, - teigiama DELFI atsiųstame prezidentės spaudos tarnybos komentare.

Valstybės finansuojama debatų laida LRT televizijoje vyks ketvirtadienį. Joje turėtų dalyvauti ir D. Grybauskaitė, ir Z. Balčytis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Sabonio sezonas – baigtas: kelionę link NBA žiedų tęs tautietį pranokęs Valančiūnas

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Naujajame Orleane vykusiose lemiamose NBA įkrintamųjų...

Prie pastato, kuriame teisiamas Trumpas, – šiurpus incidentas

Niujorko teisėjas Juanas Merchanas penktadienį pranešė, kad buvo atrinkta 12 prisiekusiųjų...

Sedekerskis ir „Baskonia“ pačiupo paskutinį Eurolygos atkrintamujų bilietą

Penktadienį nuaidėjo pirmųjų istorijoje Eurolygos įkrintamųjų paskutinis mačas, po kurio...

Pavasaris liko tik prisiminimuose: naktimis 6 laipsniai šalčio, dienomis – šlapdriba (1)

Artimiausią parą Lietuvos orus lems ciklonai, tad sulauksime ir kartu su jais slenkančių kritulių...

Sujudimas Kaune: dėl padidėjusio radiacinio fono evakuoti Eigulių gyventojai (4)

Kauniečiai sunerimo dėl gausių specialiųjų tarnybų pajėgų Eiguliuose, prie V....