aA
Pirmadienį Kėdainių rajono apylinkės teismas vėl pradėjo nagrinėti dviejų žmonių nužudymu įtariamo Drąsiaus Kedžio dukrelės gyvenamosios vietos nustatymo klausimą. Pirmadienį savo pozicijas išdėstė D. Kedžio sesuo bei mergaitės laikinoji globėja Neringa Venckienė ir megaitės motina Laimutė Stankūnaitė, o kitas teismo posėdis vyks ketvirtadienį.
Piketas prie Kėdainių rajono apylinkės teismo
Piketas prie Kėdainių rajono apylinkės teismo
© DELFI (P.Garkausko nuotr.)

Mergaitės mama bei buvusi D. Kedžio sugyventinė Laimutė Stankūnaitė į Kėdainius atvyko lydima kelių kaukėtų apsaugininkų. Moteris teismo posėdį paliko anksčiau, nei kiti proceso dalyviai, tačiau su žurnalistais bendrauti nepanoro.

Teismo posėdžio metu prie Kėdainių rajono apylinkės teismo pastato susirinko nedidelis būrelis D. Kedžio šalininkų. 7 piketuotojai, tarp kurių buvo D. Kedžio teta Audronė Skučienė, kunigas Jonas Varkala, rankose laikė plakatus su pedofilus smerkiančiais užrašais bei vėliavas.

Po teismo posėdžio N. Venckienė teigė, kad teismas privalo atsižvelgti į ekspertizės išvadas, kuriose mergaitė, jos globėjos teigimu, išreiškė norą augti pas Venckus.

„Mergaitė jau trejus metus auga su manimi. Prieš tai ji augo taip pat su mumis, su broliu, su seneliais, o L. Stankūnaitė ją palikdavo savaitiniame vaikų darželyje“, - teigė N. Venckienė.

Dar prieš teismo posėdį N. Venckienė patvirtino sieksianti, kad D. Kedžio dukros gyvenamosios vietos nustatymo klausimas būtų sprendžiamas tik tuomet, kai bus padėti visi taškai vadinamojoje Kauno pedofilijos byloje.

„Jei mergaitės gyvenamosios vietos nustatymo klausimas bus nagrinėjamas dabar, tai mergaitei atstovaus Andriaus Ūso draugė L. Stankūnaitė“, - prieš posėdį teigė N. Venckienė.

Tačiau šis N. Venckienės prašymas buvo atmestas.

DELFI primena, kad ši, rezonansinė byla bus nagrinėjama iš naujo – Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) paskelbė, kad mažametės mergaitės tvirkinimu apkaltintam kauniečiui A. Ūsui  pareikštus kaltinimus net po jo mirties turi išnagrinėti teismas.

LAT plenarinė sesija, kurią sudarė penkiolika Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų, savo neskundžiamoje nutartyje pažymėjo, kad baudžiamojo proceso tęsimas, tikrinant pareikštų kaltinimų mirusiam asmeniui pagrįstumą, savaime nereiškia nekaltumo prezumpcijos principo pažeidimo.

Mįslingomis aplinkybėmis žuvusio A. Ūso baudžiamoji byla artimiausiu metu bus išsiųsta į Vilniaus miesto 2 apylinkės teismą – ją nagrinės teisėjas Ovidijus Ramanauskas.

Ketvirtadienį Kėdainių rajono apylinkės teismas baigs nagrinėti mergaitės gyvenamosios vietos klausimą. Tai pat ketvirtadienį planuojama apklausti liudytojus. Kol kas dar nėra numatyta tiksli data, kada teismas skelbs savo verdiktą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

„Kilo Health“ per kelis mėnesius atleido daugiau nei 100 darbuotojų: buvęs vadovas prabilo apie „rožinius akinius“ (5)

Iki balandžio 19 dienos sveikatos technologijų startuolio „ Kilo Health “ vadovo pareigas ėjęs...

Vilniuje tęsiasi atsisveikinimas su Gediminu Kirkilu Adamkus: Kirkilas pirmiausia vertino valstybę ir žmogų; pildoma (5)

Sostinėje trečiadienį toliau vyksta atsisveikinimas su buvusiu premjeru Gediminu Kirkilu . Atvira...

Trinchieri pasakė, ką turi daryti „Žalgiris“, kad galėtų konkuruoti su Eurolygos elitu

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Andrea Trinchieri , pasibaigus Eurolygos reguliariajam...

Vilniaus oro uoste keičiasi eismo tvarka: iš automobilių keleiviai išlips tik aikštelėse

Įsibėgėjanti Vilniaus oro uosto rekonstrukcija atneša svarbių eismo pokyčių oro vartų...