aA
Ketvirtadienį Kėdainių rajono apylinkės teismas posėdyje rašytinio proceso tvarka šalims nedalyvaujant išnagrinėjo antstolės Sonatos Vaicekauskienės prašymą dėl leidimo taikyti prievartą bei jėga iš Neringos Venckienės paimti Laimutės Stankūnaitės ir Drąsiaus Kedžio aštuonmetę dukrą. Teismas antstolės prašymą patenkino.
Venckų namai Garliavoje
Venckų namai Garliavoje
© DELFI (R.Achmedovo nuotr.)

Teismas nusprendė, kad mergaitė iš Venckų namų Garliavoje gali būti paimta bet kurią savaitės dieną, įskaitant ir savaitgalius. Taip pat pabrėžiama, kad prievarta gali būti naudojama tik prieš tuos asmenis, kurie trukdys įvykdyti sprendimą, o ne prieš pačią mergaitę.

Teismas taip pat atmetė prašymą leisti mergaitę paimti bet kuriuo paros metu – teismo sprendimas privalės būti vykdomas tik darbo valandomis.

Šis klausimas turėjo būti sprendžiamas dar sausio 20-ąją, tačiau N. Venckienė teismui pareiškė nušalinimą ir klausimas liko neišspręstas. Vėliau Panevėžio apygardos teismas nusprendė, kad nušalinimas Kėdainių rajono apylinkės teismui – nepagrįstas.

Šis teismo sprendimas dėl leidimo taikyti prievartą yra galutinis ir neskundžiamas.

S. Vaicekauskienė teismo prašydama leidimo naudoti priverstinius veiksmus užtikrino, kad prievarta prieš mergaitę jokiu būdu nebus naudojama. Esą ji gali būti panaudota tik prieš tuos asmenis, kurie trukdys įvykdyti teismo sprendimą.

DELFI primena, kad dar praėjusių metų gruodžio 16-ąją Kėdainių rajono apylinkės teismas nusprendė dukrą grąžinti L. Stankūnaitei. Tačiau iki numatyto termino – gruodžio 30-osios – sprendimas nebuvo įvykdytas. Buvo teigiama, kad mergaitė atsisako vykti pas mamą, o N. Venckienė nesiruošia prievarta mergaitės vežti motinai. Tačiau Kauno apygardos teismo teisėja nuolat pabrėžia, kad nedraudžia mergaitei matytis su mama – esą pati mergaitė to nenori.

Antstolė S. Vaicekauskienė, kuriai teko užduotis įvykdyti teismo sprendimą, yra teigusi, kad lauks N. Venckienės geros valios ir vylėsi, kad ji gražiuoju mergaitę pristatys mamai.

Paskutinį kartą N. Venckienė buvo prašyta mergaitę atvežti į policiją ir perduoti mamai sausio 11-ąją. Tačiau teismo sprendimas neįgyvendintas iki šiol.

Šią savaitę po pertraukos buvo atnaujinti L. Stankūnaitės ir dukros pasimatymai, tačiau visais atvejais jie vyko Venckų namuose, nors L. Stankūnaitė siekė, kad susitikimai vyktų neutralioje aplinkoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Grigonio ekipos atsakas: galingu spurtu patiesė be lyderio rungtyniavusį „Maccabi“ Lietuvis rezultatyvumu nepasižymėjo

Mariaus Grigonio atstovaujamas Atėnų „Panathinaikos“ atsitiesė po nesėkmės pirmosiose...

Sedekerskio sezonas Eurolygoje pakibo ant plauko: „Baskonia“ vėl pralaimėjo Madride Lietuvis išsiskyrė universaliu žaidimu

Vitorijos „Baskonia“ su Tadu Sedekerskiu atsidūrė ties prarajos riba Eurolygos atkrintamosiose....

Nauja „Messenger“ funkcija jau prieinama ir Lietuvoje: naudotojai skundėsi ne vienerius metus (1)

„ Facebook Messenger“ naudotojai pagaliau buvo išgirsti – programėlės kūrėja „Meta“...