Tačiau grožio salono įkūrėja ir meno vadovė aklai kopijuoti idėjų neketina – kasmet po mokymų jos studijos komanda sukuria būsimojo sezono kolekciją, kurioje Londone išmoktos gudrybės įgauna savitą atspalvį.

Už mokymus – tūkstančiai

Penkis dešimtmečius gyvuojanti „Vidal Sassoon“ akademija laikoma stipriausia ir įtakingiausia šukuosenos madų diktatore ne tik Europoje, bet ir pasaulyje.

Šimtai čia dirbančių specialistų du kartus per metus sukuria ir visuomenei pristato kirpimo ir plaukų dažymo subtilybes, kurios, jų manymu, labiausiai atitinka laiką ir kuriomis turėtų vadovautis visi pasaulio stileivos.

Geriausi pasaulio kirpėjai į „Vidal Sassoon“ akademiją du kartus per metus – pavasarį ir rudenį – traukia lyg į Meką. Kelių ar vienos dienos seminarams ir mokymams Londone kirpėjai negaili ir keliolikos tūkstančių litų. Pasak A.Krupskienės, trijų dienų praktiniai mokymai šiemet kainavo per dešimt tūkstančių litų.

Įkvėpimas – tapyboje

Kasmet po dvi šukuosenų kolekcijas pristatantis „Vidal Sassoon“ kolektyvas įkvėpimo ieško vis kitur – šį pavasarį mados kūrėjus įkvėpė devintojo dešimtmečio pradžioje pasaulio šokių aikšteles užkariavusių vadinamųjų „reiverių“ stilius, pernai idėjų buvo semtasi moderniojoje architektūroje.

Šįkart, kai Londone buvo pristatyta kitų metų pavasario-vasaros kirpimo ir dažymo stilių kolekcija, jos idėjinis vadas, akademijos „Vidal Sassoon“ meno direktorius M.Hayes prisipažino, kad visos naujovės įkvėptos jo itin mėgstamų praėjusio amžiaus pradžios austrų tapytojų Gustavo Klimto ir Egono Shielo, kurie iki pat mirties buvo neišskiriami draugai.

„G.Klimto spalvų gama, švelnus erotiškumas ir E.Shielo prailgintos, deformuotos linijos, šiurkštus ekspresyvumas tapo naujos kolekcijos principais“, - pristatydamas savo ir kolegų kūrinius aiškino M.Hayes.

A.Krupskienė, šiemet ne tik stebėjusi pristatymą, bet ir pasilikusi mokymams, susižavėjusi pasakojo, kad M.Hayes esąs toks profesionalas, kuris leidžia sau turėti vos devynis klientus. Visi jie – Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos atstovai.

Šešių mokinių grupėje buvo du didžiulio 110 grožio salonų jungiančio tinklo bendraturčiai iš Jungtinių Amerikos Valstijų.

Asimetrija – vėl madinga

„Drąsių lietuvių nėra daug, tačiau svarbu juos pratinti prie naujovių. Paprastai kirpimų mada iš Londono Lietuvą pasiekia gerokai pavėlavusi – po dvejų ar net trejų metų, todėl jaučiu pareigą šviežias žinias taikyti kuo greičiau“, - pasakojo A.Krupskienė.

Ji sakė, kad kitąmet bus itin madingi griežti, geometriški kirpimai, kuriuose liks vis mažiau lengvų detalių, įsivyraujančių madoje šiuo metu.

Kur kas mažiau bus galima žaisti ir su plaukų spalva – esą nuo kito pavasario populiarios taps vos kelios klasikinės spalvos: juoda, balta ir raudona.

„Variacijos įmanomos, bet labai atsargios. Galima bus pasigražinti violetine spalva, tačiau ją reikėtų derinti su ruda ar šviesia“, - teigė specialistė.

Pasak A.Krupskienės, šiuo metu madingi kiek berniukiški moteriški kirpimai ir toliau laikysis ant populiarumo bangos, tačiau beveik nebeliks linijų minkštumo.

„Praėjusių metų akcentas – ryškios spalvos – užleidžia savo pozicijas. Kitąmet ryškumas bus pabrėžiamas linijomis, griežtesne kirpimo geometrija“, - aiškino apie naujoves iš elitinių kirpėjų kursų sugrįžusi specialistė.