aA
Pareigūnų teigimu, visą policijos struktūrą sudrebinęs tyrimas, pradėtas atsiradus slaptajam liudytojui, teigiančiam, kad policijos pareigūnai žinojo apie Drąsiaus Kedžio planuojamas žmogžudystes, bus vienas sparčiausių istorijoje.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Anot Generalinio prokuroro pavaduotojo Andriaus Neveros, artimiausiu metu paaiškės, ar buvęs Lietuvos kriminalinės policijos biuro generalinio komisaro pavaduotojas Tomas Ulpis bei kiti pareigūnai bus visiškai nušalintas nuo pareigų. Šiuo metu T. Ulpis yra atšauktas iš Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovo pareigų, kur jis buvo perkeltas, anot S. Skvernelio, laikinai, ir dirba kaip paprastas Kriminalinės policijos biuro darbuotojas.

„Manau, artimiausiu metu šis klausimas išsispręs. Konkrečios dienos negalime pasakyti, bet turint omenyje, kad tyrimo grupė sudaryta iš devynių pareigūnų, kad dalyvauja visas spektras pareigūnų – ir prokurorai, ir Specialiųjų tyrimų tarnybos, ir Policijos departamento imuniteto tarnybos pareigūnai, mes tikimės, kad šis ikiteisminis tyrimas bus vienas sparčiausių, juolab kad pati tyrimo eiga tą ir demonstruoja“, - teigė prokuratūros atstovas.

Tačiau į bet kokius kitus klausimus, susijusius su tyrimo detalėmis, A. Nevera atsakydavo to pačiu teiginiu: „Į šį klausimą negaliu atsakyti“. Taip pat kol kas neaišku, ar bus prašoma pratęsti šioje byloje suimtų D. Kedžio pagalbininkų suėmimo terminą.

Policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis teigė negalinti komentuoti pasirodžiusios informacijos, kad policijos pareigūnai ne tik žinojo apie nusikaltimo planavimą, bet ir draudė kitiems apie tai kalbėti. „Aš negaliu patvirtinti, ar ši informacija atitinka T. Ulpio parodymus, aš su jais nesu supažindintas“, - tikino pareigūnas.

S. Skvernelio teigimu, kol kas neaišku, ar planuojama nuo pareigų nušalinti daugiau pareigūnų. Policijos vadovo teigimu, T. Ulpis šią savaitę pats išreiškė valią trauktis.

„Manau, tai ne paskutinis pareigūnas, kuris tokią valią yra pareiškęs. Aš iš savo darbuotojų nesu gavęs nė vieno pareiškimo, bet esu tik Policijos departamento darbdavys. Teritorinių ir specializuotų įstaigų darbuotojų klausimus sprendžia jų įstaigos vadovas. Todėl negalėčiau pasakyti, kiek žmonių planuoja trauktis – visi šie asmenys turėjo eilę kitų vadovų, kurie galbūt prisiims kažkokią atsakomybę“, - svarstė S. Skvernelis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Lietuva neigia Minsko teiginius apie dronų ataką iš mūsų šalies (10)

Baltarusijos KGB vadas Ivanas Tertelis ketvirtadienį pareiškė, neva Baltarusijos specialiosios...

KT: Žemaitaitis sulaužė Seimo nario priesaiką papildyta (2)

Seimo narys Remigijus Žemaitaitis antisemitiniais pareiškimais sulaužė Seimo nario priesaiką ir...

Sorbonos universitete pasakytoje kalboje – Macrono įspėjimas Europai (1)

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ketvirtadienį paragino Europą įveikti pasikeitusio...

Aiškėja daugiau detalių apie mirusį 8-metį berniuką – vaiko mirties priežastis nebuvo susijusi su smurtu

Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorės nutarimu nutrauktas...