Saldus, orinis, lengvas kaip pūkas...Tokį tortą galima tik susapnuoti... O mes siūlome ir išsikepti! Darbo jis nereikalauja daug, o malonumą prie kavos puodelio ir gabalėlio torto patirsite begalinį! Skanaus!
Tortas
16 porcijų

Tešlai:

4 kiaušiniai, 120 g cukraus, 1 pakelis vanilinio cukraus, 75 g maltų graikiškų riešutų, 50 g miltų, 1 valg. šaukštas krakmolo, 1/2 arbat. šaukštelio kepimo miltelių.

Kremui:

600 g gervuogių (gali būti šaldytos), 600 g neriebaus jogurto, 12 g želatinos, 175 g cukraus, 300 ml grietinėlės.

Papuošimui:

200 g šokolado glazūros, 300 ml grietinėlės, 1 valg. šaukštas cukraus, 100 g maltų graikiškų riešutų.

Ruošiame tešlą:

1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius išplakame iki purumo su 4 valgomaisiais šaukštais šilto vandens, silpna srovele pamažu pilant cukrų ir vanilinį cukrų. Baigiant plakti suberkite maltus graikiškus riešutus ir gerai išmaišykite. Kiaušinių baltymus išplakite iki putų ir uždėkite ant viršaus. Paskiausiai persijokite miltus, krakmolą bei kepimo miltelius ir viską atsargiai išmaišykite, kad kuo mažiau pasižeistų baltymų putos (nuo jų priklauso pyrago purumas).

2. Tešlą sukrėskite į sudedamą formą, kurios dugną išklokite kepimo popieriumi. Kepkite apie 35 minutes 180º temperatūroje. Iškepusį paplotį išimti iš orkaitės ir padėti ant grotelių ir, nuėmus popierių, palikti, kad atvėstų.

Ruošiame kremą:

1. Gervuoges perrinkite, truputį uogų atidėkite papuošimui. Ištirpinkite želatiną.

2. Išplakite jogurtą su cukrumi. Tada plona srovele, pastoviai plakant, supilkite ištirpintą želatiną, gerai išplakite. Sudėkite gervuoges, atsargiai išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą 15 min., kad atšaltų. Paskui į kremą supilkite išplaktą grietinėlę ir gerai išmaišykite.

Sutepame tortą:

Atvėsusį paplotį perpjauname horizontaliai į dvi dalis. Pertepame paruoštu kremu, uždedame antrąją dalį ir padedame į šaldytuvą 4 valandoms.

Puošiame:

1. Grietinėlę išplakite su cukrumi, 1/3 sudėkite į konditerinį maišelį.

2. Tortą iš visų pusių ištepkite grietinėle. Torto viršų apibarstykite šokolado drožlėmis, papuoškite grietinėlės "roželėmis" iš konditerinio maišelio, sukomponuokite gervuoges. Galite panaudoti mėtos lapelius. Torto šonus aplipinkite maltais graikiškais riešutais.

Skanaus!

Paruošimui: 1 val.
Kepimui: 35 min.
Atvėsinimui: 4 val 15 min.
Kaloringumas: 370 kkal/1 porc.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Tragedija, kuri lig šiol stovi akyse: šį nusikaltėlį privalome įkalinti iki gyvos galvos (13)

Laikas negydo žaizdų – kiekvieną dieną prieš akis stovi tragiškai pasibaigusios nakties...

Kaip sovietų gamybos „Concorde“ konkurentas virto viena didžiausių civilinės aviacijos nesėkmių (226)

Kai sovietų gamybos „ Concorde “ konkurentas 1971 metais per Paryžiaus aviacijos šou pirmą...

Vietoj emigracijos pasirinko Lietuvos kurortinį miestelį: kai jūs dirbate – mes čia ilsimės (45)

Vos keliems vasaros mėnesiams padirbėti kurorte, o po to galbūt emigruoti svarstęs šiaulietis...

Sugniuždytas tėvas ieško pagalbos: dukra griebėsi už nugaros ir šaukė iš skausmo (144)

Jau daugiau kaip mėnesį mažeikiškis Darius Lavickas sako gyvenantis kaip blogame sapne. Dukterį...

Stilingi ir atsipalaidavę programuotojai darbe vaikšto mūvėdami kojines (8)

DELFI Stilius praėjusį penktadienį apsilankė Vilniuje esančiame Izraelio bendrovės biure „ Wix...

Jubiliejiniame Dž. Butkutės koncerte Kaune – trikdžiai: teko stabdyti pasirodymą (17)

Likus mažiau nei pusvalandžiui iki Džordanos Butkutės koncerto pradžios Kaune, Nemuno saloje,...

Ant bangos: R. Berankis Maskvoje patiesė 29-ą pasaulio raketę ir žengė į finalą (80)

Maskvoje puikų žaidimą demonstruojantis Ričardas Berankis ( ATP -169) pateikė pačią...

Perversmas, po kurio milijonai liks bedarbiais (281)

„Trumpuoju laikotarpiu visos inovacijos žudo darbo rinką – nauja inovacija reiškia skausmą,...

Kas bus su orais Lietuvoje: lietus – dar ne pati blogiausia naujiena (16)

Lietuvai būdingas stiprus, ilgalaikis lietus , todėl kaltės dėl pastarojo laiko orų nederėtų...

Nuo Kuršių marių iki Vilniaus – ramybe ir kokybe dvelkiantis lietuviškos žuvies kelias (12)

„Neturite nieko iš mėsos? Tik žuvis ?“ – nepatikliai pasitikslina į žuvies restoraną...