aA
Vos tik radę laiko, kandidatai į prezidentus skuba atsipūsti nuo politikos.
Rinkimai – kandidatų į prezidentus laisvalaikio vagis
© DELFI montažas

Kas į sodą vaismedžių skiepyti, kas į teniso kortus ar krepšinio aikštelę. Tačiau visi vieningai pripažįsta – rinkiminis maratonas tikras laiko vagis, tad laisvalaikis tampa jau pamirštu žodžiu.

Zigmantas Balčytis iki rinkiminio maratono atsipūsdavo teniso kortuose. Tai – sena politiko aistra. Lauko tenisą mėgsta ir Artūras Zuokas. Bet Zigmantas Balčytis įsitikinęs – sostinės meras – jam ne konkurentas.

„Manau, kad Artūrui reikia pasitreniruoti, dar jaunas, viskas prieš akis, o kai bus pasitreniravęs, manau, galėsim sužaisti ir su juo“, – „Info dienai“ sakė Z. Balčytis. Jis tikina, kad A. Zuoką įveiks ir varžybose dėl prezidento posto: „Ar lengvai ar nelengvai, čia jau, matyt, kitas klausimas, tačiau abejose rungtynėse, esu įsitikinęs, laimėčiau.“ 

Be teniso, iš merų į prezidentus taikantis A. Zuokas laisvalaikį leidžia važinėdamas dviračiu ir skaitydamas knygas apie miestus. Jis pripažįsta, kad teniso kortuose tikrai neprilygtų Z. Balčyčiui, bet rinkiminėje kovoje žada pasispardyti.

Artūras Paulauskas atsipučia gamtoje. Politikas laukia gerų orų, kada galės čiupti irklus į rankas. A. Paulauskas tikina perplaukęs kone visas Lietuvos upes: „Nėra turbūt upės, kur mes su šeima neišplaukėm, neperplaukėm, su baidarėm nepabuvojom.“ Darbo partijos kandidatas į prezidentus viliasi, kad ir rinkiminiame laive jam seksis taip pat gerai, kaip ir baidarėje. „Iškritimų, kiek prisimenu, paskutiniais metais nebuvo. Nebent išdykaudami apsiverčiame“, – nesėkmių su baidarėmis nepamena A. Paulauskas.

Laisvalaikiu sportą renkasi Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderis Valdemaras Tomaševskis. Jis yra buvęs ir Seimo krepšinio rinktinės narys, ne kartą rungėsi tarpparlamentinėse varžybose. Tačiau didžiausia politiko aistra futbolas. „Deja, dabar turiu problemų su keliu, tai nesportuoju, buvo operacija rugsėjį, bet tikiuosi, kad jau greitai vėl galėsiu žaisti futbolą“, – guodėsi V.Tomaševskis.

Archeologija – Naglio Puteikio aistra. Ja susidomėjo būdamas dar 8-toje klasėje, kai archeologų stovykloje Platelių ežere aptiko povandeninio laidojimo įrodymų. Su „Info diena“ N. Puteikis dalinosi prisiminimais iš vaikystės – mat dabar apie archeologiją nebent paskaito internete. „Pajaučiu po kojomis kaip žvyrą dumblėtame ežere, pasilenkiu, paneriu, išsitraukiu saują, o ten sudegę kaulai, angliukai ir moteriški papuošalai. Tai toks nepamirštamas įspūdis, ir jis lydi mane visą gyvenimą“, prisimena N. Puteikis. 

Atitrūkęs nuo darbų, į sodą skuba į aukščiausią postą nusitaikęs Ignalinos meras Bronis Ropė. Ant jo pečių gula ir sodo darbai, ir buities reikalai sodyboje. „Labai mėgstu skiepyti vaismedžius. Stengiuosi iš obels neskanių vaisių pasidaryti tokius vaisius, kokių nori žmona, vaikai.“ B.Ropė sako ir ūkio darbus, pradedant staliaus darbais ir baigiant santechnikos tvarkymu, atliekantis su malonumu. 

Prezidentė Dalia Grybauskaitė kaip savo pomėgius nurodo keliones ir knygų skaitymą. Tačiau žinoma, kad ir ji, kaip kiti kandidatai į prezidentus mėgsta sportą. Čia ji skynė pergales – turi Rytų kovos menų juodąjį diržą. Metų pradžioje Pietų Korėjoje Pasaulio tekvondo federacijos prezidentas įteikė D. Grybauskaitei 9-ojo dano juodąjį garbės diržą. Veikiausiai ant tatamio nė vienas kandidatas šalies vadovei iššūkio nemestų.

Info TV
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Prie pastato, kuriame teisiamas Trumpas, – šiurpus incidentas

Niujorko teisėjas Juanas Merchanas penktadienį pranešė, kad buvo atrinkta 12 prisiekusiųjų...

Sujudimas Kaune: dėl padidėjusio radiacinio fono evakuoti Eigulių gyventojai (4)

Kauniečiai sunerimo dėl gausių specialiųjų tarnybų pajėgų Eiguliuose, prie V....

Fausta Marija Leščiauskaitė. Geriau sena merga nei tokie santykiai (4)

Kiek daug žmonių grįžę namo į namus neina. Dar valandėlę sėdi mašinoje. Nes eiti ten nenori.

Į krantą išplauta keistos formos būtybė pašiurpino pajūrio lankytojus: kas tai per padaras? (1)

Australijoje paplūdimiu vaikščiojusi moteris aptiko šiurpios išvaizdos padarą, iš pažiūros...

Įdarbinti užsieniečius Lietuvoje gali būti sunkiau: griežtinama tvarka, bet dėl vienos profesijos matytų išimtį (9)

Vyriausybė jau pritarė, o Seimas toliau svarsto siūlymus griežtinti užsieniečių įdarbinimo...