Siūlome egzotišką riešutų tortą savaitgaliui - pikantišką, aromatingą, tiesiog tirpstantį burnoje - tokiu negėda bet kokį svečią pavaišinti.
Riešutų tortas
Riešutų tortas

Produktai tešlai:

400 g miltų, 200 g margarino, 1 kiaušinio trynys, 1 valg. šaukštas šalto vandens, 3 valg. šaukštai cukraus.

Produktai įdarui:

400 g įvairių rūšių riešutų (graikiškų, lazdyno, migdolų ir t.t), 150 g margarino, 200 g cukraus, 150 g medaus, 50 g skystos grietinėlės.

Gaminimas:

Sumaišykite smulkiais gabalėliais supjaustytą margariną su miltais, kiaušinio tryniu, šaukštu vandens ir cukrumi iki vienalytės masės. Maišyti geriausia didelio plataus peilio pagalba. kad tešla nesušiltų nuo rankų. Iš gautos tešlos suformuokite rutulį ir įdėkite 1 val. į šaldytuvą.

Atšalusią tešlą iškočiokite apskritimo forma, gražiai apipjaukite ir įdėkite į apvalią kepimo formą, truputį užlenkę kraštus. Ant tešlos uždėkite sviestinio popieriaus lakštą, ant kurio užberkite žirnių arba pupelių (tai puikus būdas, apsaugantis tešlą nuo perkepimo). Kepkite 175 º laipsnių orkaitėje 5 - 7 minutes, kad tešla šiek tiek pagelstų. Išėmę ją iš orkaitės, nuimkite popierių su žirniais - jų jau nebeprireiks.

Įdarui: ištirpinkite margariną, sudėkite cukrų, medų, grietinėlę, užvirinkite ir dar pavirkite 5 minutes, pastoviai maišydami. Paskui sudėkite riešutus, išmaišykite ir sudėkite ant pusiau iškeptos tešlos. Vėl įdėkite į orkaitę ir kepkite 15 minučių.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Perėjusi tikrą pragarą žydė į Vilijampolę grįžo ieškoti užkastos dėžės (41)

Izraelyje šiuo metu gyvenanti Kaune gimusi Dita Šperling savo akimis regėjo, kaip baltaraiščiai...

Lenkijos ekonomikos architektas: sukame pavojingu keliu (25)

Pirmosios nekomunistinės Lenkijos vyriausybės finansų ministras Leszekas Balcerowiczius sako, kad...

Šveicarų specialistai įvertino Gedimino kalno gelbėjimo planą: tikrai yra dėl ko nustebti (408)

Lietuvos mokslininkai ir specialistai vis dar nesutaria, kaip gelbėti Gedimino kalną. Kol mūsų...

Garsenybėms – metų mados egzaminas. Kam pavyko jį išlaikyti? M. Palaikytės verdiktas (38)

Pramogų pasaulio apdovanojimų rengėjai garsiai skelbė – tai metų renginys. Tad įžymybės...

Po išbandytų ekstremalių žiemos pramogų – koma ir pasekmės visam gyvenimui (6)

Žiemą lauke paspaudus šaltukui eilinė kelionė į darbą ar pasivaikščiojimas mieste gali...

Prieš dvikovą su „Žalgiriu“ – Eurolygos užmojis pažaboti „Panathinaikos“ savininką

Atėnų „Panathinaikos“ klubo savininkas Dimitris Giannakopoulas užsitraukė Eurolygos...

Dakaro didvyriai prisipažino: niekur nejautėme tokio jaudulio, kurį patyrėme sugrįžus namo (28)

Dviem savaitėms automobilių sporto fanus Lietuvoje prikaustę prie kompiuterių, televizorių ir...

Orai: laukia šalčiausia šios žiemos naktis (29)

Antradienio naktis bus bene šalčiausia šią žiemą. Vietomis, rytiniuose ir pietiniuose šalies...

Drabužius geriausiai išbalins paprasčiausia tabletė iš namų vaistinėlės (3)

Ar galėjote kada pagalvoti, kad aspirino tabletės gali pasitarnauti ne tik susirgus, bet ir...

Nori uždirbti padėdami išvengti įvestų „Sodros“ mokesčių (58)

Netylant kalboms dėl nuo šių metų įvestų „Sodros“ grindų ir jau prasidėjusių atleidimų,...