aA
Sausio 2-ąją Vilniaus rajono prokuratūra teismo medicinos ekspertams perdavė skandalingai pagarsėjusio Mindaugo Žalimo bylą dėl žmogaus sužalojimo. Pareigūnai nesiryžta prognozuoti, kada byla, su kuria pastaruoju metu elgiamasi gan neįprastai, bus perduota teismui. Pradžioje vadintas slaptuoju Drąsiaus Kedžio bylos liudytoju, M. Žalimas išgarsėjo praėjusių metų pabaigoje, kai buvo atskleista jo asmenybė.
Mindaugas Žalimas
Mindaugas Žalimas
© BTV

Prieš porą mėnesių jo pareiškimai žiniasklaidoje sukėlė didžiulį skandalą šalies teisėsaugoje. M. Žalimas, pasivadinęs D. Kedžio draugu, pareiškė, kad dar prieš garsiąsias žudynes Kaune jis apie tai pranešęs kai kuriems Policijos departamento vadovams ir kriminalistams, tačiau dėl šių neveiklumo nebuvo užkirstas kelias teisėjo Jono Furmanavičiaus ir Violetos Naruševičienės nužudymui. M. Žalimas teigė, kad jog policijos vadovams pranešęs apie D. Kedžio planuojamą 6 žmonių nužudymą.

Po šių pareiškimų buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, įtarimai pareikšti keletui itin aukštų policijos pareigūnų. Iš pareigų atsistatydino generalinio komisaro pavaduotojas Visvaldas Račkauskas – esą jis irgi buvo susitikęs su M. Žalimu ir nesiėmė reikiamų priemonių. V. Račkauskas tai kategoriškai neigia. Tyrimas dar nebaigtas. Pareigūnai teigia, kad M. Žalimas yra susitikinėjęs su kriminalistais, tačiau jo pateikta informacija buvusi nekonkreti ir menkavertė.

Bet kiek vėliau, apklausiamas, M. Žalimas ėmė painiotis, jo oficialūs parodymai labai smarkiai skiriasi nuo to, ką jis pasakojo žiniasklaidai. Imta kelti versijas, kodėl šis žmogus apie visą tai prabilo po žudynių praėjus dviem metams. Netrukus į viešumą iškilo žinia, kad M. Žalimui yra iškelta baudžiamoji byla dėl to, kad anksčiau, kai dar dirbo sostinės centre buvusio naktinio klubo „Olialia“ apsaugininku, darbo metu smarkiai sumušė ir sužalojo Vilniuje studijuojantį Baltarusijos pilietį.

M.Žalimui už tai gresia ne vieneri metai nelaisvės. Esą bandydamas gelbėtis, jis paprašęs Policijos departamento kriminalistų pagalbos šioje byloje. Jiems atsakius neigiamai, M. Žalimas kreipęsis į žiniasklaidą su skandalingu pasakojimu.

Iki skandalo pradžios muštynių naktiniame klube byla buvo tiriama, kaip kitos panašios bylos – teritoriniame miesto policijos komisariate. Tačiau lapkričio pradžioje iš Vilniaus policijos bylą netikėtai perėmė Generalinė prokuratūra. O gruodžio 2-ąją ji M. Žalimo bylą perdavė Vilniaus rajono apylinkės prokuratūrai. Tai nustebino pareigūnus, nes nusikaltimas įvykdytas Vilniaus mieste, įvykis su rajonu niekaip nesusijęs.

Vilniaus rajono prokuratūros prokuroras Vičeslavas Jevmenovas DELFI sakė negalįs paaiškinti, kodėl M. Žalimo byla atsidūrė pas juos – tokį sprendimą priėmė Generalinė prokuratūra, kuri ėmėsi kontroliuoti tyrimą.

Pasak V. Jevmenovo, per gruodį buvo gauti advokatų klausimai ir, teismo sprendimu, paskirta teismo medicinos ekspertizė. Ekspertams bylą prokurorai išvežė sausio 2 d. – komisija vėl aiškinsis nukentėjusiojo sužalojimo sunkumą ir mechanizmą. Kada ekspertizė bus atlikta, niekas nesiima prognozuoti. V. Jevmenovo teigimu, tai gali tęstis labai ilgai.

O skandalas dėl M. Žalimo parodymų ir toliau bliūkšta: sausio 4 d. M. Žalimas portalui lrytas.lt pareiškė, jog su V. Račkausku niekada nebuvo susitikęs, jo prisipažinimas apie tai esą buvęs sumontuotas televizijoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Konfliktas Vilniuje pasibaigė nužudymu – padurto vyro išgelbėti nebepavyko

Trečiadienio vakarą tarnybos skubėjo į konfliktą Vilniuje. Pranešama apie nužudytą vyrą.

Sužvėrėję sovietų elito vaikai užgrobė lėktuvą, kad pabėgtų iš SSSR: pralieti kraują įkvėpė lietuvio istorija (1)

Prieš 40 metų Sovietų Sąjungoje buvo įvykdytas nusikaltimas, visiems laikams įėjęs į šalies...

Žaidimo „Stellar Blade“ apžvalga. Ką ten veikia egzotiškos išvaizdos pusnuogė seksuali korėjietiška pupytė? Provokuojantys vaizdai verčia raudonuoti krūtų liulėjimo technologija ir turinys po sijonu

„Stellar Blade“ dar iki numatyto pasirodymo (balandžio 26 dieną) jau spėjo sukelti nemažai...

Visi nori sužinoti 73-ejų moters grožio paslaptį: jokio botokso ir operacijų, gyvenimą ėmė keisti 40-ies (1)

Daugelis ironiškai žiūri į komentarus, kad kažkas atrodo kone perpus jauniau, nei iš tiesų yra....