aA
Trakų rajono apylinkės apylinkės prokuratūra pirmadienį pareiškė pirmuosius kaltinimus sunkiais nusikaltimais įtariamam Rubežiaus kaimo gyventojui Aleksandrui Markinui.
20-mečiui suimtajam kol kas yra pareikštas kaltinimas tik dėl kaimyno Henriko Zenevičiaus kūno sužalojimo ir plėšimo.

Įtariama, kad spalio 7 dieną A. Markinas įsiveržė į kaimyno H. Zenevičiaus namus. Po išgertuvių su savo nuomininku, H. Zenevičius snūduriavo. Vyras pabudo nuo triukšmo, kurį sukėlė į namus įsiveržęs A. Markinas.

Jaunuolis puolė kaimyną peiliu ir sužalojo jam kaklą bei krūtinę. Aukai pavyko pasprukti ir pabėgti pas savo draugę. Po užpuolimo H. Zenevičius gydėsi ligoninės reanimacijoje.

A. Markinas iš kaimyno namų pagrobė televizorių, iš jo nuomininko - banko kortelę.

Trakų rajono apylinkės prokuratūros pareigūnai sakė, kad antradienį A. Markinui ketinama pareikšti kaltinimą dėl lentvariškės Elenos Bugienės nužudymo ir kitos lentvariškės išžaginimo.

A. Markinui taip pat bus pateikti kaltinimai dėl dar vienos moters ir vieno vyro nužudymo Vilniuje.

Dviejų moterų nužudymu įtariamas trakiškis prisipažįsta padaręs ir daugiau nusikaltimų. Pareigūnai įtaria, kad jis nužudė iki dešimties žmonių. Be nužudymų, A. Markinui taip pat inkriminuojami plėšimai, vagystės, išžaginimai, kūno sužalojimai.

Jeigu teismas pripažins A. Markiną kaltu dėl nužudymų, jis gali būti įkalintas iki gyvos galvos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.