aA
Suomijos padangų gamintoja teigia, jog kalbančių automobilių keliuose nematysime gal dar ir ilgai, tačiau jau visai netolimoje ateityje vairuotojai galės gauti trumpas žinutes mobiliuoju telefonu iš savo automobilio... ratų.
Pirmosios kartos "protingose" padangose bus įrengti atskiri lustai, kurie kartu stebės padangų slėgį ir temperatūrą, o visą informaciją apie pokyčius siųs vairuotojui į jo mobilųjį telefoną, tvirtina Suomijos padangų gamintoja "Nokian Renkaat".

Automobilyje jokių papildomų keitimų atlikti nereikės. Pasak padangų gamintojos, vairuotojams bus keliamas tiktai vienas reikalavimas - jie turės naudotis telefonais, kuriuose įrengta "Bluetooth" technologija, leidžianti telefonams bevieliu ryšiu "bendrauti" su kitais aparatais.

Padangų gamintoja planuoja sukurti tokią technologiją, kad ateities padangos taip pat įspėtų vairuotojus apie padangų nusidėvėjimą, pradūrimą ir net apie padangų... vagystę.

"Nokian Renkaat", kuri jau ieško partnerių šiam projektui, pareiškė, jog sistemą bus įmanoma įsigyti jau ateinančiais metais. Pirmiausia "protingieji" lustai bus įrengti sunkvežimių, furgonų ir greitaeigių lengvųjų automobilių padangose.

Kartu su "Nokian Renkaat" "protingų" padangų technologiją kuria didžiausia pasaulyje mobiliųjų telefonų gamintoja Suomijos "Nokia Oyj.Abp." ir JAV standartinių telefonų ir kompiuterių gamintoja "Flextronics International Ltd.".

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.