aA
Informacinių technologijų plėtra Lietuvoje turi tapti naujojo Seimo ir būsimosios Vyriausybės prioritetu. Tai pirmadienį asociacijos "Infobalt" Vilniuje organizuotoje tarptautinėje konferencijoje "Informacijos visuomenė 2000" pareiškė Prezidentas Valdas Adamkus.
Kaip praneša ELTA, V.Adamkus sakė pritariąs minčiai šalies Seime įkurti Informacinės visuomenės plėtros komitetą.

"Švietimo ir mokslo ministerijoje informatikos bei moderniųjų technologijų diegimas turi tapti atskiro viceministro darbo sritimi. Visuomenės "elektroninis raštingumas" - vienas svarbiausių šios ministerijos rūpesčių. Pritariu ir remiu Ūkio ministerijos pastangas koordinuoti "elektroninio verslo" programas. Skatinsiu Vyriausybę įgyvendinti Lietuvos bibliotekų modernizavimo programą", - sakė valstybės vadovas.

Jis ragino užtikrinti ir remti lietuviškos mokomosios ir metodinės medžiagos bei lietuviškųjų mokomųjų programų rengimą. Prezidento nuomone, būtina siekti, kad mokyklose vienu kompiuteriu dirbti mokytųsi ne daugiau kaip dešimt vaikų. Kad elektroninis raštingumas taptų ne tikslu, o priemone kiekvienam: tiek besimokančiam ar studijuojančiam, tiek dirbančiam ar ieškančiam darbo.

Dviejų dienų konferencijoje "Informacijos visuomenė", vyksiančioje jau antrą kartą, dalyvauja 600 dalyvių iš 15 šalių. Jos šūkis - "Šuolis į naująją el. ekonomiką". Konferencijos tema - naujoji elektroninė ekonomika ir informacijos visuomenė: valstybė, mokslas, švietimas, verslas, žinių valdymas ir globalizacijos ateitis. Konferencijoje žadama priimti deklaraciją, kurioje būtų numatyti konkretūs žingsniai, kaip įveikti Lietuvos atsilikimą informacinių technologijų srityje.

Konferencijos "Informacinė visuomenė' 2000" metu organizuota "Investuotojų lyga". Devynios Lietuvos ir viena Estijos kompanijos pristatys investicinius projektus. Tikimasi sulaukti finansinių arba strateginių užsienio investuotojų. Projektų sąmatos svyruoja nuo 2 mln. iki 12 mln. litų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.