aA
Maždaug prieš 5 mėnesius begalę rūpesčių sukūręs virusas “I Love You”, kurio pridaryti nuostoliai skaičiuojami milijardais dolerių, vis dar neužmirštas. Penktadienį atsirado nauja destruktyvi šio viruso atmaina.
Per paskutiniuosius mėnesius buvo sukurta per 50 šio viruso klonų. Bet šis, paskutinysis, traukia taip pat, kaip ir populiarieji “X-failai”. Laiško su virusu pavadinimo lauke įrašyta: "U.S. president and FBI secrets", todėl neretas elektroninio pašto vartotojas iš smalsumo gali nesunkiai apkrėsti savo kompiuterį.

Kol kas apie virusu užkrėstus kompiuterius jau pranešė 30 organizacijų.

Viruso pasirodymas kelia susirūpinimą, bet panikuoti dėl jo tikrai neverta, teigia antivirusines programas kuriančių kompanijų atstovai. Paskutinysis virusas buvo pastebėtas tik kompanijų, nesirūpinusių savo antivirusinių programų atnaujinimu.

Kaip ir originalusis “I Love You” virusas, šis klonas platinamas tik per “Microsoft Outlook” programinę įrangą ir gali ištrinti vartotojo kompiuterio disko atspaudo failus. “Microsoft” sukūrė pataisą, apsaugančią nuo panašiu būdu plintančių virusų, tačiau daugelio kompanijų atstovai nesugebėjo tos pataisos įdiegti ir kompiuteriai liko visiškai neapsaugoti.

Pasak antivirusinių produktų kūrimo kompanijų atstovų, virusas gali plisti Europoje ir JAV.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.