aA
Įžymusis "nušauk visus" stiliaus kompiuterinis žaidimas "Quake II" buvo pritaikytas kitoje srityje. Statybos bendrovių suprojektuotų objektų užsakovai nuo šiol galės pasivaikščioti virtualioje "Quake II" realybėje ir iš arčiau apžiūrėti jiems kuriamus pastatus. Žinoma be elektroninių ginklų ir pabaisų.
Quake II
"Quake II" žaidimą naudos architektai
Naujojo projekto vadovas, Kembridžo universiteto architektūros ir urbanistikos studijų centro direktorius Paulas Richensas (Paul Richens), mano, jog geriausias būdas pamatyti kaip atrodys būsimas statinys, yra ne brėžiniai ant popieriaus. Kompiuterinis žaidimas leis pirkėjams apžiūrėti kiekvieną būsimo jų namo kampelį.

"Paprastam žmogui tiksliai perskaityti brėžinį, bei jį suprasti nėra taip lengva. Kompiuterio pagalba nuo šiol jie galės žymiai paprasčiau nuspręsti, ką reiktų keisti statant naująjį pastatą", - teigė P.Richensas.

“Quake” žaidimo esmė - galingų ginklų pagalba iššaudyti visus, kurie kenkia (o kenkia viskas, kas juda). Architektūrinis “simuliatorius” pradžioje taip pat buvo sukurtas su ginklais. Tik vėliau, neatlaikę valdžios spaudimo, kūrėjai ginklus pašalino.

Pagrindinis naujojo pastatų projektuotojų darbo įrankio privalumas - kaina. Anksčiau sukurti architektūriniai virtualios realybės simuliatoriai buvo be galo brangūs. Dabar tai kainuoja tik 180 svarų (1040 litų) - 30 svarų (174 litus) pats žaidimas ir 150 svarų (866 litus) vaizdo plokštė.

Naujuoju projektu susidomėjo ir japonai. Jau bandomi žaidimų platformai "Playstation" skirti simuliatoriaus variantai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.