aA
Socialdemokratinės koalicijos garbės pirmininko kadenciją baigusio Prezidento Algirdo Brazausko nuomone, tokia didelė opozicija Seime turi puikias sąlygas sėkmingai dirbti Lietuvos labui, rūpintis žmonių interesais.
Tai A.Brazauskas pareiškė šeštadienį Mokslų akademijoje įvykusiame LDDP tarybos posėdyje, kuriame buvo svarstomi Seimo rinkimų rezultatai ir partijos taktika dirbant opozicijoje.

Buvęs šalies vadovas pažymėjo, kad rinkėjai balsavo už LDDP ir Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) susijungimą, ir paragino nedelsiant žengti šį žingsnį.

LDDP rinkimų štabo vadovas Juozas Bernatonis pabrėžė, kad A.Brazausko socialdemokratinę koaliciją palaikė beveik pusė milijono rinkėjų, todėl rinkimų rezultatus galima vertinti kaip įspūdingą socialdemokratijos pergalę.

LDDP pirmininkas Česlovas Juršėnas kalbėjo apie partijos strateginius uždavinius po Seimo rinkimų ir apie jų įgyvendinimo taktiką.

Partijos taryba nutarė ateinančių metų sausio-vasario mėnesiais sušaukti devintąjį LDDP suvažiavimą.

LDDP tarybos prezidiumas įpareigotas deleguoti partijos atstovus į LDDP-LSDP komisijas bendros partijos programos ir statuto projektams parengti.

"Lietuvos rytas"