aA
Naujasis Howardo Atkino (Howard Atkin) išradimas gali pakeisti pasaulį. Britų išradėjas sugalvojo prisukamą bateriją. Naują, gamtai žalos nedarantį energijos šaltinį sugalvojęs H.Atkinas buvo apdovanotas pramonės ir prekybos ministerijos "Smart Award" premija.
Penkiasdešimtmetis mokslininkas mano, kad naujoji baterija gali būti naudojama namų apyvokos reikmenyse, netgi nešiojamuose televizoriuose. Išradimas žymiai sumažintų įprastų akumuliatorių į aplinką išmetamų kenksmingų medžiagų kiekį.

Pasak laikraščio "Yorkshire Evening Post", H.Atkinas šiuo metu tariasi su didžiausiais mobiliojo ryšio telefonų gamintojais dėl naujojo energijos šaltinio panaudojimo mobiliuosiuose telefonuose.

"Tai tas pats, kaip su savimi nešiotis mažą elektrinę. Vaikai galės patys įkrauti savo žaislus, vietoj to, kad kaulytų iš tėvų pinigų naujoms baterijoms. Naujųjų prisukamų akumuliatorių galimybės neribotos. Užtenka pasukti rankenėlę 60 kartų ir jūs jau turite nemažą kiekį energijos. Jai išsekus, bateriją prisukate iš naujo. Šis energijos šaltinis gali būti naudojamas bet kur - nuo nešiojamų televizorių iki elektrinių dantų šepetukų", - pasakojo išradėjas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.