aA
Prancūzijos teismas penktadienį nusprendė, kad Libijos lyderis Muammaras Gaddafi (Muamaras Kadafis) gali būti teisiamas Prancūzijoje už prancūzų lėktuvo sprogdinimą virš Nigerio 1989 metais, sakė neįvardyti teismo pareigūnai. Per UTA DC-10 lėktuvo sprogdinimą žuvo 170 žmonių.
Muammar Gaddafi
Muammar Gaddafi
Nutartis priimta teismui išnagrinėjus apeliaciją, kurioje nesutinkama su ankstesniu teismo sprendimu teisti M. Gaddafi. Ir dabar teismas neatsižvelgė į gynybos argumentą dėl M. Gaddafi, kaip dabartinio valstybės vadovo, imuniteto.

Bylą Libijos lyderiui iškėlė lėktuvo sprogdinimo aukų giminaičiai, po 1999 metų teismo Prancūzijoje, kurio metu už akių kalėti iki gyvos galvos buvo nuteisti šeši libiečiai, tarp jų - M. Gaddafi svainis. Visi šeši buvo pripažinti kaltais dėl lėktuvo sprogdinimo ir išduoti tarptautiniai orderiai juos suimti, jei jie kada nors išvyks iš Libijos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.