aA
Prezidentūros atstovai, atsiliepdami į Lietuvos darbininkų sąjungos (LDS) prašymą, su LDS atstovais aptarė skolų grąžinimo ūkininkams reikalus.
Penktadienį LDS, reikalaudama atsiskaityti su ūkininkais, surengė nesankcionuotą piketą prie Prezidentūros ir Vyriausybės rūmų.

Prezidento referentas kaimo plėtros klausimais Raimundas Dužinskas sakė BNS, kad penktadienį susitiko su LDS prezidente Aldona Balsiene.

Pokalbyje Prezidentūros atstovas sakė pažymėjęs, jog spręsti skolų grąžinimo klausimus yra ne prezidento, o Vyriausybės ir ministerijų kompetencija.

Susitikime su Prezidentūros atstovais A. Balsienė kaltino Tarptautinį valiutos fondą ir Pasaulio banką, kurie "Lietuvos Vyriausybei kelia per didelius reikalavimus, dėl ko susidarė tokia situacija".

"Reikėtų daryti spaudimą tokioms institucijoms kaip Tarptautinis valiutos fondas ir Pasaulio bankas, protestuojant prieš jų daromą spaudimą mūsų Vyriausybei vykdyti Lietuvos žmonių skurdinimo politiką", BNS sakė A. Balsienė.

LDS ketvirtadienį kreipėsi į prezidentą, prašydama susitikti su jų atstovais ir aptarti problemas dėl skolų grąžinimo.

Lietuvos darbininkų sąjungai priklauso ir Joniškio ūkininkų profesinė sąjunga.

LDS teigia, jog ūkininkai negali pradėti sėjos, nes Vyriausybė neatsiskaito su jais už parduotą produkciją.

LDS prašo Vyriausybės ir Prezidento inicijuoti įstatymų pakeitimus ir imtis kitų priemonių savitarpio skolų užskaitymui, kad "dėl nesavalaikio atsiskaitymo už pateiktą produkciją kreditorių reikalavimai būtų nukreipiami toms organizacijoms, kurios skolingos ūkininkams".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.