aA
Pasirašęs dekretus dėl grąžinamų įgaliojimų priėmimo ir pavedimo Vyriausybei eiti pareigas, kol bus suformuotas naujas ministrų kabinetas, V.Adamkus pasiteiravo, gal A.Kubilius ketina pailsėti ir paplaukioti baidare. Premjeras atsakė, kad dabar laukia ilgi atsisveikinimo vakarai.
Vyriausybė
Vyriausybė
© DELFI
"Lietuvos rytas" vakar paklausė A.Kubilių, ar jam nebuvo kilusi mintis pasielgti, kaip 1992 metų rudenį padarė premjeras Aleksandras Abišala. Seimo rinkimus didele persvara laimėjus LDDP, dešiniųjų atstovas A.Abišala atsisakė vadovauti laikinajai Vyriausybei ir atsistatydino iš premjero pareigų.

Atsakydamas A.Kubilius priminė, kad Konstitucija nenumato jokių alternatyvų ir reglamentuoja valdžios pasikeitimo procedūrą.

Paklaustas, ar nebuvo noro ilgiau padirbėti premjero pareigose, ar jis galvoja apie sugrįžimą, jau laikinajai Vyriausybei vadovaujantis A.Kubilius atsakė: "Dabar nuotaika daug geresnė negu einant į šį postą. Viskas priklauso nuo rinkėjų. Visada pasiruošęs sugrįžti".

Vyriausybei grąžinus įgaliojimus, ne vėliau kaip per 15 dienų šalies vadovas turi pateikti Seimui naujojo premjero kandidatūrą.

Valdančioji Naujosios politikos koalicija tikisi, kad jau ateinantį antradienį jos pretendentas į premjerus liberalas Rolandas Paksas oficialiai bus pristatytas Prezidentui, o ketvirtadienį ši kandidatūra bus teikiama Seimui.

"Lietuvos rytas"