aA
Ceremonijoje dalyvavo ET generalinis sekretorius Walteris Schwimmeris, pranešė ET spaudos tarnyba.

Šia konvencija siekiama apsaugoti asmenis nuo žalos, kurią gali sukelti duomenų bazių apie juos kaupimas bei apdorojimas.

Konvencija draudžia kaupti "jautrią" informaciją apie asmens rasę, politines pažiūras, sveikatą, tikėjimą, seksualinį gyvenimą, kriminalinę praeitį ir pan., nesant specialių teisinių sąlygų.

Konvencija užtikrina asmens teisę žinoti, kad apie jį kaupiama informacija ir, jei reikia, ją pataisyti.

Suvaržyti konvencijoje aptariamas teises leidžiama tik tuomet, kai nuo to priklauso valstybės saugumas, gynyba ir kitais išimtinais atvejais.

Pernai parengtame Europos Komisijos pranešime apie Lietuvos pažangą rengiantis narystei Europos Sąjungoje buvo pažymėta, kad Lietuva dar nepasirašė šios ET konvencijos.

Ambasadorius R. Bernotas penktadienį taip pat pasirašė Europos susitarimą dėl asmenų, dalyvaujančių Europos žmogaus teisių teismo procedūrose.

Susitarimas įpareigoja šalis užtikrinti ieškovų, advokatų, liudytojų, ekspertų, juriskonsultų ir kitų šio teismo procedūrų dalyvių teisinę neliečiamybę tais atvejais, kurie susiję su dalyvavimu teismo procedūrose, bei teisę laisvai bendrauti su teismu ir dalyvauti teismo procedūrose.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.