aA
Bendrovės “Apple” ir “Pinnacle Systems” sukūrė nesuglaudintos, “Standard Definition” (SD) standarto video medžiagos redagavimo komplektą, kurį bus galima nusipirkti už mažiau, nei 10 tūkst. JAV dolerių (40 tūkst. Lt). Vaizdo redagavimo programa veiks tik “Power Mac G4” kompiuteriuose.
Į komplekto sudėtį įeina “Apple Final Cut Pro” vaizdo redaktorius, vaizdo efektų rinkinys ir vaizdų kūrimo programinė įranga. “Pinnacle Systems” įtraukė į komplektą “TARGA Cine” neglaudintos SD standarto vaizdo medžiagos apdorojimui skirtą plokštę.

Rinkinys gali apdoroti visus pagrindinių formatų vaizdo formatus (DV, komponentinį, kompozicinį ir D1).

“TARGA Cine” kadravimo ir eksportavimo įranga leidžia analoginį vaizdą konvertuoti į skaitmeninį ir vėliau jį platinti. Tuo pačiu metu vaizdas gali būti transliuojamas jau pagal SD standartą, o du “Digital Tether” prievadai leidžia supaprastinti prisijungimą prie kitų įrenginių ir su jais keistis analogine ar skaitmenine vaizdo informacija.

Vaizdo apdorojimo priedai derinami tik su “Power Mac G4” kompiuteriais, kurių standartinė įranga yra 400 MHz spartos procesorius, 256 MB SDRAM atmintinės, DVD-ROM įrenginys, “ATI Rage 128 Pro” vaizdo plokštė, 20 GB talpos ATA diskinis kaupiklis, du po 36 GB talpos “Ultra 160 SCSI” įrenginiai video medžiagos saugojimui. Į komplektą įeina 17 colių įstrižainės “Apple Studio Display” ekranas su “Natural Flat Diamondtron CRT” kineskopu, neįprastai gerai vaizduojančiu tekstinę informaciją, o “ColorSync” technologija nuolat palaikys spalvų gyvumą.

“Final Cut Pro 1.2.5” video redaktoriaus programoje bus vaizdų kūrimo galimybė, vaizdo ir garso derinimo programa.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.