aA
Vakar Krašto apsaugos ministerijos (KAM) kavinėje "Salvė" įvyko konferencija "Lietuvos krašto apsaugos sistemos atkūrimas", skirta atkurtos kariuomenės dešimtmečiui paminėti.

LŽ pavyko išsiaiškinti, kad į ginkluotųjų pajėgų dešimtmečiui skirtą renginį KAM nebuvo pakviestas pirmasis krašto apsaugos (KA) ministras Audrius Butkevičius. Jis laikomas ir vienu pagrindinių ginkluotųjų pajėgų atkūrėjų.

Telefonu pakalbintas parlamentaras A.Butkevičius tvirtino neįsižeidęs negavęs kvietimo. Jis teigė, kad pažinodamas dabartinį ministrą Česlovą Stankevičių net nesitikėjo jokio kvietimo į renginį. Pasak A.Butkevičiaus, už jį kaip parlamentarą konferencijoje "atbuvo" Seimo pirmininkas. Tačiau pirmąjį KA ministrą kur kas labiau sujaudino tai, kad kvietimo į konferenciją negavo ir pirmasis Lietuvos laivyno komandoras Eugenijus Nazelskis.

Tokį netaktą A.Butkevičius aiškino dabartinio KA ministro principais. "Jis yra šunsnukis, ir didelis, LŽ teigė parlamentaras. - O pagrindinis dalykas tas, kad jis mėgina sau priskirti tai, ko nedarė, aš kalbu apie derybas su Rusija".