aA
Po šešerių metų tardymo ir bylinėjimosi įvairių instancijų teismuose tik šių metų gegužę visiškai išteisintas buvęs Vievio miško internatinės mokyklos direktorius Petras Marcinka Teisingumo ministerijos prašo kompensuoti jam padarytą žalą, kurią jis įvertino 200 tūkst. litų.
"Kreipiuosi į Jus tikėdamas, kad Jūsų vadovaujama institucija atlygins man žalą, padarytą neteisėtais kvotos, tardymo prokuratūros ir teismo veiksmais, ir nevers mane įveikti dar vieną teismų maratoną, kuris man dėl amžiaus ir sveikatos būklės gali būti sunkiai pakeliamas.

Manau, kad po beveik pusantrų metų neteisėto kalinimo ir penkių su puse metų kelionės reabilitacijos link, turiu teisę to prašyti", - tokiais žodžiais prašymą Teisingumo ministerijai pradeda po šešerių metų tardymo ir bylinėjimosi visiškai reabilituotas ir išteisintas buvęs Vievio miško internatinės mokyklos direktorius P.Marcinka.

Jis įsitikinęs, kad 16 mėnesių trukęs neteisėtas suėmimas ir penkerius su puse metų - neteisėtas patraukimas baudžiamojon atsakomybėn kartu su neteisėtu nuteisimu turi būti įvertintas 200 tūkst. litų.

P.Marcinka prašo, kad šią sumą jam išmokėtų Teisingumo ministerija, juo labiau kad Europos ėmogaus Teisių Teismas Strasbūre panevėžiečio Juozo Jėčiaus pusantrų metų trukusį neteisėtą suėmimą įvertino 100 tūkst. litų.