aA
Savo prašymą M. Murza argumentavo tuo, kad nacionalsocialistai nusprendė nutraukti savo veiklą, pranešė Teisingumo ministerija.

Penktadienį spaudos konferencijoje Šiauliuose LNSVS sekretorius Audrius Račkauskas pranešė, kad LVSNS veikla nutraukiama, nes yra įkurta Lietuvių tautinio darbo sąjunga, todėl dvi tautinės krypties organizacijos yra nereikalingos.

12 nacionalsocialistų Šiauliuose ketina dalyvauti savivaldybių rinkimuose kaip Nepriklausomybės partijos atstovai ir partijos rinkimų sąrašuose užima pirmąsias vietas.

A. Račkauskas spaudos konferencijoje paneigė spėliojimus, kad LNSVS veiklos nutraukimas susijęs su rinkimais ir teigė, kad savo idėjų neatsisako.

Pasak A. Račkausko, nacionalsocialistų sąjungoje prieš kurį laiką įvyko skilimas. Atsiskyrė nacionalsocialistų ideologas Stanislovas Puščius dabar kuria Lietuvos valstybės stiprinimo sąjungą.

Lietuvių tautinio darbo sąjunga kaip visuomeninė organizacija yra įregistruota Šiaulių savivaldybėje ir veikia šios savivaldybės teritorijoje.

Teisingumo ministerija per 2 metus 9 kartus atsisakė įregistruoti šios sąjungos įstatus, nes jie neatitiko arba Politinių partijų ir politinių organizacijų, arba Visuomeninių organizacijų įstatymų reikalavimų, arba Konstitucijos.

1999 metų pabaigoje Teisingumo ministerija atsisakė įregistruoti Lietuvių nacionalinio judėjimo "Tėvynė" įstatus, nes "Tėvynė" siekė faktiškai įteisinti LNSVS, kurios įstatus ministerija atsisakė registruoti anksčiau.

Aukštesnysis administracinis teismas vasario pradžioje nusprendė patenkinti M. Murzos skundą ir įpareigojo ministeriją per vieną mėnesį nuo sprendimo įsiteisėjimo dienos išnagrinėti LNSVS prašymą įregistruoti šios sąjungos įstatus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.