aA
Trečiadienį buvo trečia para, kai vidutinė paros temperatūra Vilniuje buvo žemesnė nei 8 laipsniai Celsijaus. Tačiau savaitgalį sinoptikai prognozuoja nedidelį atšilimą, todėl šildymo sezono pradžia dar neskelbiama.
Savivaldybės pareigūnai Eltai patvirtino, kad potvarkio projektas dėl šildymo sezono pradžios jau parengtas. Tereikia į jį įrašyti datą ir pasirašyti. Tačiau, kol įstaigose ir butuose nėra žvarbu, gyventojai neskubina pradėti šildyti.

Vilnius šilumos tinklai teigia esą visiškai pasirengę šildymo sezono pradžiai, tačiau irgi delsia, nes šildymo sezonas atneša didelių nuostolių. Vilniečiai šilumos tiekėjams skolingi per 73 milijonus litų.

Šildymas dar rugsėjo viduryje buvo įjungtas tiems vartotojams, kurie turi nepriklausomą šildymo sistemą ir neskolingi energetikams.

Kauniečiai šildymo sezoną jau pradėjo. Miesto mero Vytauto Šustausko potvarkiu nuo trečiadienio leista pradėti šildymą, tačiau gyvenamieji namai šilumą gaus tik tuomet, jei to panorės ne mažiau kaip pusė namo gyventojų.

ELTA primena, kad pernai šildymo sezonas prasidėjo spalio 13-ąją, 1998 metais - spalio 6 dieną, 1997 metais šildymo sezono pradžia buvo paskelbta spalio 14 dieną, o 1996 metais - spalio 24 dieną.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.