aA
Susisiekimo ministerija pasidavė Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) vadovų spaudimui ir sutinka dar kartą atidėti LRT skolas Lietuvos radijo ir televizijos centrui.
Susisiekimo ministerija ir Lietuvos radijo bei televizijos centro vadovai sutinka dviem mėnesiams atidėti 2,5 mln. Lt skolos grąžinimą, jei per spalio-lapkričio mėnesius Lietuvos radijas ir televizija (LRT) mokės už per šiuos mėnesius suteiktas paslaugas.

Jei šis siūlymas bus priimtinas LRT administracijai, centro vadovybė pasiruošusi kreiptis į antstolių kontorą su prašymu panaikinti LRT sąskaitų areštą.

Tokio susitarimo buvo pasiekta ketvirtadienį sukviestame pasitarime dėl LRT sąskaitų arešto.

Pasitarimas, pasak Susisiekimo ministerijos atstovės spaudai, vyko ministro Rimanto Didžioko iniciatyva. LRT generalinis direktorius Vaidotas Žukas pasitarime nedalyvavo.

Šiuo metu LRT slegia maždaug 15 milijonų litų skolos. Dėl prasto finansavimo visuomeninis transliuotojas pasiryžęs kreiptis į tarptautines organizacijas, o kritiniu atveju - nutraukti transliacijas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.