aA
Traukinio katastrofa, per kurią antradienį netoli Londono žuvo keturi žmonės ir 34 buvo sužeisti, tikriausiai įvyko dėl įtrūkusio bėgio, mano nelaimę tiriantys pareigūnai.
Tuo tarpu Didžiosios Britanijos geležinkelių tinklo operatorės "Railtrack" direktorius Džeraldas Korbetas (Gerald Corbett) trečiadienį parašė atsistatydinimo pareiškimą.

Anot policijos pareigūnų, kol kas sunku pasakyti, ar bėgis buvo sugadintas prieš tragediją ar įtrūko nuvažiuojant traukiniui. Terorizmo versija bet kokiu atveju yra atmesta ir pagrindinis dėmesys dabar sutelktas į kitas tris galimas priežastis - kad traukinio katastrofa įvyko dėl vandalizmo akto, brokuoto bėgio arba su pačiu traukiniu susijusių problemų.

Naktį į nelaimės vietą buvo atgabenta sunkioji technika sulamdytiems vagonams pašalinti.

Trečiadienį "Railtrack" apribojo greitųjų traukinių greitį panašiuose posūkiuose, kaip tas, kuriame įvyko avarija. Dėl to daugelis traukinių smarkiai vėlavo.

Už transportą atsakingas Didžiosios Britanijos vicepremjeras Džonas Preskotas (John Prescott) sutrumpino savo vizitą Kinijoje ir ketvirtadienį surengs krizinį pasitarimą su geležinkelio sistemos vadovais. Vicepremjeras pareikalavo, kad jau prieš pasitarimą ant jo darbo stalo būtų preliminari ataskaita apie nelaimės priežastis.

Didžiosios Britanijos susisiekimo ministras lordas Makdonaldas (Macdonald) pabrėžia, kad geležinkelių saugumas pagerėjo, tačiau pašalintos dar ne visos per praėjusius dešimtmečius susikaupusios problemos.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.