aA
Gineso rekordų knyga teks užfiksuoti savo pačios pasiektą rekordą – pirmojo šį šimtmetį knygos leidimo planuojama parduoti per 7 milijonus kopijų.
Keistų, neįprastų, įdomių pasiekimų "biblija" šią savaitę Frankfurte atsidarysiančioje didžiausioje pasaulje knygų mugėje, atrodo, turės ką švęsti.

"Tai dar vieni rekordiniai metai", prisipažino Christopheris Irwinas, knygos-fenomeno, pasiekusio visu pasaulio kampelius, vadybos direktorius.

“Aš maniau, kad Tūkstantmečiui skirtas leidimas bus pats perkamiausias, tačiau prekyba šiais metais išleista knyga yra dar intensyvesnė. Pernai pardavėme 6 milijonus knygos kopijų, o šiais metais tikimės, kad skaitytojai įsigis per 7 milijonus kopijų."

“Knyga yra puikiai perkama JAV. Čia parduodama net 15-20% daugiau knygos kopijų nei anksčiau.Kanadoje ir Skandinavijoje jau išpirkta po 270 000 knygos kopijų, Australijoje – 170 000,” pridūrė Irwinas.

Vienas iš įdomesnių rekordų, neseniai papildžiusių rekordų knygą, yra klaviatūros "L" raidės dydžio medicininis submarinas. Tik 4 mm ilgio ir 0.65 mm skersmens vokiečių mokslininkų sukurtas "povandeninis laivas" yra naudojamas vėžiui gydyti. "Laivas" gali "plaukioti" po žmogaus arterijas ir atstatyti pažeistus kraujo indus.

Australas Lesas Stewartas nuspelnė vietos rekordų knygoje, nes net 16 metų ir 7 mėnesius rašė žodžiais skaičius nuo 1 iki 1 000 000.

Rekordų knygos sudarymo ir leidybos idėja šovė Hughui Beaveriui, garsiosios "Guiness" alaus daryklos vadovui. Knyga pradėta leisti 1954-aisiais metais.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.