aA
"Roper Starch Worldwide" pasaulinės apklausos rezultatai paskelbti ketvirtadienį. Nustatyta, kad 46 proc. venesueliečių labai patenkinti seksualiniu gyvenimu. Tokių laimingų brazilų yra 32 proc., o JAV gyventojų - 27 proc. Bendrai pasaulyje seksu patenkinti 19 proc. vyresnių nei 17 metų žmonių.

Apklausa atlikta 1999 metų pabaigoje, 19-oje valstybių.

"Venesueliečiai labai pasitiki savimi ir rūpinasi išvaizda. Tikriausiai dėl šių priežasčių jie ir yra labiau patenkinti seksu", sakė kompanijos tyrimų direktorius Tomas Milleris (Tomas Mileris).

Praėjusių metų spalio mėnesį ta pati rinkos tyrimų kompanija paskelbė, jog iš 30 valstybių Venesueloje vyrai ir moterys labiausiai rūpinasi savo išvaizda ir nuolat galvoja, kaip atrodo.

Šiemetinė apklausa parodė, kad labiausiai seksualiniu gyvenimu nepatenkinti yra Honkongo gyventojai. Labai patenkintų buvo tik 5 proc.

Priešpaskutinė yra Rusija - šioje šalyje 6 proc. žmonių teigė esą patenkinti seksu. Kinijoje tokių žmonių yra 9 proc., o Vokietijoje, Italijoje ir Malaizijoje - 14 proc.

Jei nekreipsime dėmesio į Italiją, apklausos rezultatai maždaug atitinka kultūrinius stereotipus.

"Lotynų Amerika daugeliui asocijuojasi su puikiais meilužiais, Prancūzija - su meile, o Indija - su Kama Sūtra", sakė T. Milleris.

Tuo tarpu 10 valstybių, kuriose žmonės labiausiai patenkinti seksu yra: Venesuela, Brazilija, JAV, Indija ir Meksika (26 proc.), Australija ir Prancūzija (25 proc.), Didžioji Britanija (23 proc.), Nigerija (22 proc.), Danija (21 proc.).

"Kultūrologiškai šnekant, dauguma tų šalių, kurios garsėja romantika, aistra, meile ir seksu, pateisina tokią savo reputaciją", sakė T. Milleris.

Esminio skirtumo jaučiant pasitenkinimą seksu tarp lyčių nėra. "Tango reikia dviejų žmonių. Jei vienas partneris laimingas, antrasis paprastai irgi", pakomentavo tyrimų direktorius. Seksu labiausiai patenkinti 30-39 metų žmonės, antrojoje vietoje yra 18-29 metų amžiaus grupė, trečiojoje - 40-49 metų grupė. "Paskutinieji" yra 50-59 ir vyresni nei 60 metų žmonės.

"30-39 metų amžiaus žmonės labiausiai vertina artimumą, nes dauguma jų yra susituokę su savo mylimaisiais. Jaunesni taip pat mėgaujasi seksu, bet jų santykiai paprastai trunka trumpiau, tuo tarpu seksualiniam pasitenkinimui reikia ilgalaikių ryšių", sakė T. Milleris.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.