aA
Per dvi dienas trunkantį etninį karą Nigerijos komercinėje sostinėje Lagose žuvo mažiausiai 100 žmonių, antradienį pranešė Raudonojo Kryžiaus (RK) darbuotojai ir liudininkai.
"Nors mes neturime tikslių duomenų, žuvusiųjų per dvi susirėmimų dienas yra daugiau negu 100", "Reuters" pranešė vienas Nigerijos RK atstovas. "Reuters" žurnalistai ir televizijos grupės uosto rajono Apapos gatvėse, taip pat Adžegunlės ir Alabos lūšnynuose suskaičiavo daugiau kaip 25 lavonus.

Sudegę automobiliai, autobusai ir pastatai liudijo, koks nuožmus smurto protrūkis ištiko Lagosą. Pasak RK, daugiau kaip 20 000 žmonių, daugiausia hausų imigrantų iš šiaurės Nigerijos, pasislėpė daugelyje miesto kareivinių.

Lagosas yra didelis miestas, kuriame yra daugiau kaip 10 mln. gyventojų. Kova kilo tarp šalies pietvakariuose gyvenančių krikščionių jorubų ir musulmonų hausų.

Šie mūšiai yra naujausias etninio smurto proveržis. Kruvini susirėmimai prasidėjo 1999 metais, kai į valdžią atėjo civilinė vyriausybė.

Dabartinė smurto banga sekmadienį vakare kilo Idžoros rajone, kur jorubų ginkluotos formuotės nariai užpuolė naujakurių gyvenvietę, daugiausia gyvenamą hausų. Jorubai teigė iešką nusikaltėlių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.