aA
Praėjus dienai po persilaužimo, kuris buvo pasiektas Artimųjų Rytų viršūnių susitikime Egipto Šarm el Šeicho kurorte, Izraelis trečiadienį pradėjo įgyvendinti čia pasirašytą susitarimą. Trečiadienio rytą vėl buvo atidarytas Gazos oro uostas, o iš autonominio Nabluso miesto atitraukti pirmieji Izraelio tankai.
Izraelio žiniasklaidos teigimu, Izraelis palestiniečių prezidentui Jasirui Arafatui (Yassir Arafat) davė 48 valandas laiko ramybei ir tvarkai atkurti. Tačiau šis laikas bus pradėtas skaičiuoti tik po abiejų pusių saugumo ekspertų susitikimo, kurio terminas dar nežinomas.

Palestiniečių autonominė žinyba ryte išplatino pareiškimą, kuriame teigiama, kad palestiniečiai patys daugiau nepradės "smurto aktų". Pareiškime Šarm el Šeicho susitarimai vertinami kaip ženklas, rodantis, jog Izraelis yra suinteresuotas taika su savo kaimynais.

Tačiau Izraelio armija ir toliau laiko atitvėrusi palestiniečių teritorijas. Vakarų Krante ir Gazos ruože po daugiau kaip dvi savaites trukusių susirėmimų atmosfera buvo rami, tačiau ir toliau įtempta. Opozicinės palestiniečių grupuotės trečiadienį vėl paskelbė "Pykčio diena".

Izraelio gynybos viceministras Efraimas Snehas (Efraim Sneh) ryte per radiją paskelbė, kad armija pamažu bus išvesta iš palestiniečių teritorijų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.