aA
Kitą mėnesį Barbė (Barbie) pradės rinkimų kampaniją ir sieks JAV prezidento posto.
Nepelno ir nepartinė organizacija "White House Project", remianti moteris kandidates, paskelbė kartu su "Mattel Inc." nuo gegužės 1 dienos pardavinėsianti lėlę "Prezidento posto siekianti Barbė" ("Barbie for President").

Per pastaruosius 40 metų Barbė "turėjo" 75 profesijas ir "dirbo" gydytoja, modeliuotoja, futbolininke, diplomate, astronaute. Nuo praėjusios savaitės ji yra ir gestų kalbos specialistė.

"White House Project" prezidentė Marie Wilson (Mari Vilson) sakė, kad prezidentė Barbė būtų logiškas žingsnis.

"Kiekviena mergaitė šalyje vidutiniškai turi po 8 lėles "Barbie". Lėlė yra svarbi mergaičių gyvenimo dalis, todėl galėtų paskatinti jas ateityje būti vadovėmis", sakoma jos pareiškime.

Kiekviena nauja lėlė bus pardavinėjama su organizacijos projekto mergaitėms kopija. Projektas skirtas paskatinti mergaites siekti vadovauti mokyklose, vietų bendruomenėse ir namuose.

"Barbė prezidentė simbolizuoja galimybes, o mergaitėms reikia žinoti, kad įmanoma tapti šalies vadove", sakė M. Wilson.

M. Wilson, taip pat vadovaujanti moterų fondui ir įkūrusi feminisčių žurnalą "Take Our Daughters to Work Day", pasiūlė kompanijai "Mattel" Barbės svajonę apie didelį rausvą namą paversti svajone apie Baltuosius rūmus.

Naujoji lėlė bus trijų rasių - juodosios, baltosios ir lotynų.

Vienintelė moteris, 2000-aisiais siekusi JAV prezidento posto, yra buvusi vyriausybės sekretorė Elizabeth Dole (Elizabet Doul). Tačiau po pirminių rinkimų respublikonai kandidatu pasirinko Teksaso gubernatorių George W. Bushą (Džordžą V. Bušą), ir E. Dole kandidatūrą atsiėmė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.