aA
Seime priešpaskutinę darbo dieną tvyrojo atsisveikinimo nuotaikos. Kraustymosi iš Seimo rūmų rūpesčiai yra užgulę net 98 parlamentarų pečius. Jau kitą savaitę daugelis jų į Seimą galės įžengti tik kaip svečiai.
Seimas
Seimas
© DELFI
Tačiau į Seimą nebepatekę politikai dar neskuba atsisakyti parlamentarams priklausančių privilegijų. Kaip "Lietuvos rytui" sakė Seimo kanceliarijos vadovas Arvydas Kregždė, iš viešbučio Gedimino prospekte ir kitų Seimui priklausančių gyvenamųjų patalpų kol kas dar niekas nepareiškė noro išsikraustyti.

Kadenciją baigę parlamentarai neskuba grąžinti ir mašinų. Pasak Seimo transporto skyriaus vedėjo Jurgio Šiaudkulio, į garažą turėtus automobilius atvairavo vos keli Seimo nariai, bet jų pavardžių neskelbė. Automobilius parlamentarai privalo grąžinti per tris dienas pasibaigus kadencijai. Kaip ir anksčiau Seimo nariams bus pasiūlytas automobilis arba kompensacija. Taip pat ieškoma galimybių parlamentarams išnuomoti automobilius lizingo būdu.

Per tris dienas buvę parlamentarai bei jų padėjėjai Seimo tarnyboms turės perduoti kabinetus bei grąžinti kompiuterius, telefonus ir kitą įrangą.

Seimo kanceliarijos informacijos technologijų skyriaus vedėjo Jono Mileriaus teigimu, kai kurie parlamentarai jau tai padarė: "Tačiau kai kurie Seimo narių padėjėjai ir patarėjai dar tikisi likti dirbti toliau, todėl jų neskubiname". Parlamentarai gali negrąžinti ir prieš dvejus metus gautų mobiliųjų telefonų, kuriuos "Bitė GSM" jiems buvo išdalijusi nemokamai.

Vakar parlamentarai su šia bendrove galėjo privačiai pratęsti panaudos sutartį itin palankiomis sąlygomis. Todėl prie į Seimą atvykusių šios bendrovės darbuotojų vakar nutįso nemaža parlamentarų eilė.

"Lietuvos rytas"